Sammen med sitt lag Team Rynkeby møtes hun utenfor Rikshospitalet lørdag for å sykle i sju etapper før de er framme i Paris den 15.juli. Turen er over 1200 kilometer lang og målet er å samle inn 7,5 millioner kroner til kreftforskning hos barn og ungdommer.

Bruker sin fritid

Team Rynkeby Norge er en del av et Nordisk veldedighetssykkellag. I fjor donerte de 76,9 millioner kroner til kampen mot barnekreft. Pengene får de via sponsorer, som de bruker sin fritid på å skaffe, og hele turen skjer på eget initiativ. Syklistene får ikke penger selv og må dekke alle utgifter. Alle penger går rett til barnekreftforskning.

Linn skal være med for tredje gang i år. Hun sykler mye på fritiden, og synes det er fint å kunne sykle for en god sak.– Det hele har utviklet seg enormt siden sin oppstart i 2002. Da var Team Rynkeby en kompisgjeng på 11 mennesker som sykla fra Danmark for å se avslutningen av Tour de France. Nå er vi over 1700 i teamet. Vi holder et tempo som gjør at alle klarer å være med, og vi er ikke noe Tour de France, forklarer hun.

Viktig sak

Hvert år dør 50 norske barn av kreft, noe som gjør det til den mest hyppige dødsårsaken blant barn og ungdom. – Kreft er en sykdom som rammer mange familier, deriblant min egen. Jeg vil som deltager på Team Rynkeby være med å bidra til økt forskning på barnekreft, slik at vi i fremtiden kan hjelpe flere barn og familier. Det er min motivasjon. Vi møter mye giverglede i lokalsamfunnet, og det er mange som heier på oss. Det motiverer, og gir oss mulighet til å fortsette dette viktige arbeidet. Takk til alle dere, sier hun.

De som ønsker å støtte saken kan enten sende penger, eller melde seg på i august i år til neste års ritt.– Det er kun jeg som er i fra Vesterålen. Jeg kjenner en fra Vesterålen som skulle sykle med Team Rogaland, men han fikk ikke fri fra jobben. Påmelding for neste års ritt skjer i å i august, og jeg håper flere fra Vesterålen har lyst til å bli med. Jeg gleder meg veldig til årets tur, avslutter Linn.