I Vesterålen stryker 30 prosent på førerprøven. Av 132 gjennomførte førerprøver fra januar til mai var det 40 som fikk stryk. Dette er bare litt mer enn gjennomsnittet.

– Strykprosenten varierer jo veldig fra sted til sted også innad i Nordland, til tross for at det er de samme sensorene som reiser rundt, har Ole Martin Rasmussen tidligere uttalt til Vol.

Krevende kjørebilde

En av grunnene til at flere stryker i storbyene kommer av et langt mer krevende kjørebilde.

Narvik har den laveste strykprosenten i Midtre-Hålogaland med 16 prosent. Svolvær trafikkstasjon er der flest stryker på førerprøven, med 35 prosent.

– På den praktiske prøven er det mer prestisje å bestå, dette gjør at det blir mer stressende for sjåføren, sier Bengt Arvid Osnes, som er sjåførlærer ved ABC traffikkskole.

Flere stryker på teorien

Det er langt flere som stryker på den teoretiske delen. I gjennomsnitt stryker 52 prosent i Midtre-Hålogaland. I Vesterålen stryker 50 prosent og i Svolvær ligger tallet på 57 prosent.

– Jeg tror det kommer av at flere øver på teorien på nett istedenfor å lese på teorien. Før det ble populært med øving til teorien på nett, var det flere som gikk til teorikurs. Nå er det en sjelden gang at noen kommer innom for dette, sier Osnes.