Klokken 10:15 i går havnet en av lastebilene til Antonsen Tline i grøfta ved Kåringen. Det som førte til ulykken var imidlertid dramatisk.

– Sjåføren vår møtte en motgående lastebil. Sjåføren i den lastebilen var tydeligvis opptatt med å gjøre helt andre ting enn å følge med på veien. Sjåføren i den motgående lastebilen ble like før det smalt oppmerksom på at han var inne i motsatt kjørefelt. Vår sjåfør valgte da livet, og vrengte bilen ut av veien. Motgående lastebil vrengte også sin bil inn i eget kjørefelt, såpass mye at han holdt på å gå i autovernet hvor så han kastet bilen inn på veien igjen og holdt på å ta med seg to av tre personbiler som kom bak vår, forteller Antonsen som sier veien hvor ulykken inntraff er bred og fin og svingen har ei slakk kurve.

– Fortsatte uten å stoppe

Som om ikke det var nok, skal den andre lastebilen bare ha fortsatt videre etter nesten-smellen.

– Den raste bare videre uten å stoppe. Det er ikke tvil om at sjåføren fikk med seg det som skjedde, sier Antonsen.

Hendelsen skjedde fire kilometer sør for Kåringen-krysset, og sjåføren fra Antonsen T-line var på tur nordover. Ifølge Antonsen var den andre bilen en norskregistrert lastebil.

– Berømmet for reaksjonen

Antonsen berømmer nå egen sjåfør.

– Heldigvis var vår sjåfør rolig og sindig under hendelsen. Han hadde lav fart og klarte å tenke kaldt i situasjonen. De i bilene som kom bak berømmet han for hans reaksjon på veien og sa han hadde klart å hindre en kjempesmell. Her kunne vi nok raskt sittet i dag og snakket ei dødsulykke.

Etter hendelsen ringte en av de i bilene bak politiet, mens to andre tok hånd om sjåføren.

Nestensmell igjen

En redningsbil ble så rekvirert. På Sandtorg møtte denne bilen en hvit lastebil som matcher beskrivelsen gitt av sjåføren fra Antonsen T-line. Antonsen gjengir beskrivelsen sjåføren i redningsbilen ga.

– Han fortalte at den hvite lastebilen han møtte ligger midt i veien slik at redningsbilen må foreta en unnamanøver for ikke å kollidere.

– Må finnes rettferdighet

Antonsen forteller at han og kolleger i går lette etter lastebilen som var involvert. Han skrev også en status på Facebook som har fått 920 delinger, 226 likes og er kommentert av 71 mennesker.

Antonsen håper nå man kan spore opp sjåføren av den andre lastebilen.

– Det må da finnes litt rettferdighet i verden. Her håper jeg delingene på Facebook og kanskje også politiet kan finne tak i personen. Slik kjøring hører ikke hjemme noen plass, sier Antonsen.

Lastebilen fra Antonsen T-line er en gammel traver. Den må mest sannsynlig pensjoneres etter ulykken, opplyses det fra Antonsen selv. Sjåføren slapp fra det uten fysiske skader.

Hendelsen ble meldt inn til operasjonssentralen, men saken er ikke anmeldt til politiet foreløpig.