Villsvin er en veldig vanlig råvare i Nord-Italia – og spesielt i Toscana, der den store villsvinstammen bokstavelig talt holder på å spise opp landskapet.

Det er tilnærmet fri jakt på villsvin i regionen, så tilgangen på kjøttet er stor.

Det er vanskeligere, men ikke umulig, å få fatt i villsvin her i Norge. Man kan dog lage en juksevariant ved å blande kvernet lammekjøtt med kjøttdeig av svin.

Ikke helt det samme, men det nærmeste man kommer ekte vare.

Hjemmelaget pasta

3 eggeplommer

250 g «Tipo 00» hvetemel

1/2 ts salt

(Ev. 1–2 ss vann)

Legg det italienske pastamelet «Tipo 00» og saltet i en dunge på et bakebord. Lag en «vulkan» i midten, og knekk eggeplommene i hullet. Rør ut eggeplommene i melet med sirkelbevegelser, og når deigen blir fastere så knar du den godt.

Om deigen blir tørr, kan du fukte den med litt vann. Deigen skal bli fast og «stum» og ikke sette seg fast i fingrene.

Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskap i en times tid.

Bruk pastamaskin eller kjevle til å få deigen så tynn som mulig. Skjær strimler på 2-3 cm med skarp kniv eller trinse. Heng pappardellen til tørk fram til du skal koke den i lettsaltet vann.

Villsvinragu

500 g villsvinkjøttdeig

1 stor gulrot

1 gul løk

1 tjukk selleristang

2 fedd hvitløk

2 laurbærblader

2 ss tomatpure

1 boks hermetiske tomater

1 dl rødvin

Fersk rosmarin

Salt, pepper

Hakk løk, gulrot og selleri i små, små terninger. Fres disse i rikelig med olivenolje i en stekegryte.

Legg finhakket hvitløk og kjøtt i gryta og stek kjøttet «tørt».

Rør inn tomatpure og fres i et par minutter. Hell på tomater, vin – og strø over krydder.

La koke i minst to timer – gjerne lengre.

Server sausen med nykokt pappardelle, rikelig med revet parmesanost, kanskje en liten salat på siden – og en Chianti Classico i glasset.

Buon appetito!