European Space Camp er en internasjonal romfartscamp hvor ungdommer i alderen 17-20 år arbeider sammen om å bygge sin egen rakett, som skal skytes opp på slutten av oppholdet. I 2016 hadde campen siden sin start hatt 470 deltakere fra 33 forskjellige land. I år er det 29 deltakere fra hele verden.

Fra Sortland

I år er det én deltaker fra Vesterålen. Det er Celina Victoria Berg Hansen fra Sortland. – Jeg har vært på Aurora Space Center ved flere anledninger før, og det er ganske nært der jeg bor. Og nå gleder jeg meg veldig til å dra tilbake dit for å være med på European Space Camp, skriver hun i sin presentasjon av seg selv på nettsiden til campen.

Det er svært mange realfagsinteresserte søkere hvert år, og de som får bli med på European Space Camp er derfor svært dyktige. De må også ha høyt nivå i skriftlig og muntlig engelsk, dette er fordi all undervisning blir å foregå på engelsk.

Sosial camp

I år avholdes campen fra 6.-13. august. Gjennom campen vil deltakerne undervises av noen av Europas fremste ingeniører og forskere. De skal også besøke ALOMAR, som er et atmosfæreobservatorium som befinner seg øverst på fjellet Ramnan.

I tillegg til å lære og jobbe med raketter, så er campen en plass for å møte andre folk med like interesser. Dermed blir det flere sosiale aktiviteter. De kan blant annet dra på sea safari, spille volleyball og svømme i havet under midnattssolen etterfulgt av en tur i saunaen.