Det var politiet i Grong som fant det store narkotikapartiet i bilen. Saken er forsinket fordi politiet venter på analysesvar.

Politiet fikk på morgenen torsdag 6. april en melding om en utforkjøring på E6. Da politiet kom til stedet fant de 5,5 kilo marihuana på stedet.

De to ble pågrepet og tatt inn til avhør og legesjekk. De to erkjente overfor politiet at de hadde vært i Oslo, og var på vei nordover med narkotikaen.

De to mennene erkjente å skulle frakte narkotikaen til Harstad for videresalg.

Fire måneder senere har det ikke vært noen utvikling i saken. De to mennene er siktet, men går foreløpig fri.

– Vi avventer fortsatt noen prøver fra Kripos. Så snart de er klare, vil alt bli sendt over til en jurist, som vil vurdere om saken skal opp i retten eller ikke, sier lensmann i Grong, Birger Håpnes til VOL.

– Må stadfestes

Ifølge Håpnes må det først stadfestes at innholdet i pakkene var marihuana.

– Vi mener det er klart, men rent strafferettslig må det påvises gjennom lab-tester. De vil da også undersøke fingeravtrykk på pakken for å se om det kan være flere involvert.

Håpnes sier han håper at svarene vil komme innen et par uker.

– Dette har allerede tatt for lang tid, vi må purre på Kripos for å få fortgang i saken, sier han.

Han tror prøvene vil være klare innen et par uker.

Stor verdi

Den beslaglagte narkotikaen har stor verdi.

– Gateverdien på marihuana varierer veldig, men hvis vi sier at en cirkapris er på 200 kroner per gram – og man selger ett og ett gram – tilsvarer dette beslaget en verdi på 1.000.000 kroner, sier etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen hos Politiet i Namsos og Fosnes til Namdalsavisa.