Tidligere i sommer kunne du lese om hunden Herkules som ble funnet på gata på Kreta. Det var da Julie og sønnen skulle til stranden at de så hunden i grøften. Da hun tok opp hunden hang den bare i armene, og livsgnisten så ut til å være borte.

I dag bor hun i Tromsø, og i helga kom hunden seg dit, etter hun fikk til å hjelpe hunden mens hun var på Kreta.Vi forsøkte å finne en plass til den, men alle shelterne var fulle, og ingen kunne ta han inn, fortalte hun til VOL i sommer. Hun visste at det var en dame som jobbet på hoteller med gatedyr. Dermed tok hun hunden med dit, hvor den fikk vann og mat.

Vaksiner og medisiner

Hun ville ikke sette hunden tilbake på gata, og fant fort ut at hun ønsket å forsøke på å få den med seg til Norge. Hun ringte Mattilsynet for å høre hva hunden trengte for å få hunden med hjem. Der etter tok hun hunden med til veterinæren, hvor Herkules fikk vaksiner, pass og medisiner. Veterinæren konkluderte med at hunden måtte være omtrent tre og en halv måned.Siden han var så ung sier det seg selv at han ikke hadde klart seg så bra på gaten, sier Julie.

Julie forsørger både sønnen sin og enda en hund i Tromsø, hvor hun bor i dag. Hun skjønte at det kom til å bli dyrt å få hunden med seg hjem, og regnet ut at det kom til å koste rundt ti tusen kroner. Selv om hun ikke ønsket å skrive noe på Facebook, fordi mange ofte blir sinte om noen ønsker å ta dyr med seg fra sydligere strøk, men hun trosset det og skrev for å hjelpe hunden. Hun forklarte situasjonen, og sa at de som ønsket å bidra til å hjelpe hunden kunne sende penger på Vipps. En dag etter var hun i mål.

Endelig hjemme

Mattilsynets nye egler sier at for å få et dyr med seg hjem fra utlandet, må eieren selv reise sammen med dyret inn i landet. I helga dro Julie til Kreta, og søndag kom hun hjem med Herkules.– Det er en stor lettelse å få han hjem. Det er stort sett det eneste jeg har tenkt på de siste ukene. Han taklet reisen overraskende bra. Han sov hel tiden og gikk gjennom store folkemengder som en konge. Han er helt klart veldig sterk mentalt, forklarer Julie. Det å reise fra Kreta til Tromsø er litt av en overgang for hunden. Ingenting er det samme.Det var litt skremmende for han å komme inn i ei leilighet med parkettgulv, store vinduer og speil. Det er han ikke vant med fra Kreta, men han har funnet seg godt til rette her.

Ny tilværelse

Hjemme ventet en hund til, men før Herkules fikk møte han skulle han få god til å venne seg til den nye tilværelsen.– Vi har en hund til, og de skal møtes i kveld. Vi valgte å gi Herkules en dag med fred her siden han r så liten. Valper blir fort overstimulert og det kan skape stress som gir varige utfordringer. Så han skal få god tid til å sakte men sikkert bli introdusert for alt og alle rundt seg her hjemme. Sønnen min elsker Herkules, og Herkules elsker unger, så de er veldig fornøyde begge to, medgir hun. Planen videre for dem er å ta ting som det kommer. De skal bruke dagene framover på å trene på hverdagslig lydighet og når Herkules blir gammel nok så skal han på besøkshundkurs, slik at han kan være med på jobb.