Utsøkt ligger som en tilknytning til B.young. Det er nemlig butikkgründeren Ann Karin Grindhaug som driver B.young både på Sortland og i Svolvær, og hun er også butikkinnehaver for Utsøkt de samme plassene.

– Vi er veldig fornøyde til nå med hvordan det har gått med Utsøkt, men det har gått utover B.young, for mange av kundene der har gått og ventet på en butikk som Utsøkt. Likevel har det gått over all forventning. Sortland har vært mer klar enn vi visste for å få en slik butikk, mener Grindhaug.

Unike klær

Nå åpner hun en tredje butikk i de gamle lokalene til Sax og Kam, rett ved siden av de to butikkene hun allerede har.

– Vi tenker å åpne Unik den 21. september. Den vil overta mye etter Induco, som nå er nedlagt. I tillegg kommer vi til å ta inn andre merkevarer. Vi har store forventninger, og jeg tror det er bra for bybildet med en butikk til. Vi håper på å være det som løfter Sortland som handelsby. Jeg hører mange sier det har tapt seg, men jeg er uenig. Vi trenger slike krydderbutikker, som ikke er som kjedebutikker.

Håndplukket

Ann Karin Grindhaug håndplukker varene som skal tas inn i butikken. Det har både sine fordeler og ulemper.

– Trendene snur fort, og flere følger godt med. Noen kommer innom og lurer på om vi har enkelte plagg. Men samtidig får vi inn plagg som er tilpasset våre kunder og klima, mener hun. Hun forklarer også at den nye butikken er for de som ikke er mainstream.