Det er analysefirmaet Samfunnsøkonomisk analyse som skal gjennomføre granskingen av kostnadene som har blitt lagt fram av regjeringen. Rapporten koster 218.750 kroner. Benn Eidissen har sponset partiet med 100.000 kroner, resten dekker de selv. Partiet har altså liten tiltro til regjeringens beregninger.

– Det er få detaljer som gjenstår nå. Med en gang den er klar sendes det ut ei pressemelding. Denne saken ligger høyt oppe, men vi vil gjøre den så ordentlig og så bra som mulig, sier Trygve Slagvold Vedums rådgiver Anne Marie Aanerud.

Analysen skulle være klar for to måneder siden, og kunne blitt en viktig del av kampen for å reversere nedleggelsen av Andøya flystasjon. Nå ventes rapporten å bli lagt frem i løpet av uken.

– Grunnen til at det har tatt så lang tid, er fordi Forsvarsdepartementet har brukt lang tid på å svare Samfunnsøkonomisk analyse. Dermed tok det lenger tid en planlagt, men nå kommer rapporten i løpet av denne uken, sier Per Martin Sandtrøen, representant for Senterpartiet i Utenriks- og forsvarskomiteen, og rådgiver for Liv Signe Navarsete.