Den nasjonale kjeden Pizzabakeren startet opp på Sortland i 2012.

I fjor ble Z-kafé en del av JaFs-kjeden.

Og i juni i år ble det klart at Rustikk steinovnsbakeri, som fra før har avdelinger i Brønnøysund, Sandnessjøen, Harstad og Svolvær, skal etablere seg i nye Sortland Senter når den andre etasjen står ferdig neste år.

Ellers er resten av kafeene og restaurantene på Sortland hel-lokale.

– Sortland er Peppes-aktuelt

Med stadig vekst ellers i nærings- og reiselivet vurderer nå flere kjeder å etablere seg på Sortland. Men det er dårlig med konkrete nyheter ennå.

Espen Hoff, administrerende direktør i Peppes Pizza AS, sa tidligere i sommer til VOL at kjeden er godt i gang i arbeidet med å etablere seg på Sortland.

– Slik vi vurderer det, er Sortland aktuelt for oss. Det er en by i vekst og har alltid vært et handelssted for sin region. Vi registrerer også den positive utviklingen i byen. Vi er nå i dialog med aktuelle gårdeiere for å kunne etablere oss, uten å ha signert noe konkret ennå, uttalte han.

Hadde håp om 2017

Alf Mangor Johannessen, som har ansvaret for Peppes Pizza-etableringer i Nord-Norge, sa attpåtil at kjeden håper på en signering allerede i løpet av 2017.

– Det er ikke noe vi haster med, men ønsker gjerne å få det til.

– Ikke noe konkret nå

Hvor Peppes skal ligge, var ikke klart tidligere i sommer. Johannessen la til at mange gårdseiere har meldt sin interesse.

Nå sier direktør Hoff at lite har skjedd de siste ukene når det gjelder en Peppes-etablering på Sortland.

– Er det signert noen kontrakt ennå?

– Vi har ingen konkrete ting på gang her akkurat nå, svarer han kort i en e-post til VOL.

– Veldig fint handelsmønster

Alf Mangor Johannessen har i tillegg til Peppes Pizza også ansvaret for Burger King sine etableringer i Nord-Norge.

Tidligere i august utelukket han ikke at også Burger King kunne bli å finne Blåbyen.

– Vi ser at Sortland har et veldig fint handelsmønster. Og med den økende turismen i nord er det enda mer aktuelt. Sortland har vært aktuelt for disse kjedene veldig lenge, og vi vet at folk der oppe vil ha disse kjedene, uttalte Johannessen.

Ønsker to til fem nye i nord

Rett før jul i fjor etablerte Burger King sin første restaurant i Harstad. Fra før har kjeden to restauranter i både Tromsø og i Bodø, og én i Narvik og på Finnsnes.

I forbindelse med Harstad-åpningen i desember sa Johannessen til ht.no at han ønsker at kjeden skal etablere fra to til fem nye avdelinger i Nord-Norge i løpet av 2017.

VIL SATSE I NORD: Alf Mangor Johannessen har ansvaret for Burger King sine etableringer i Nord-Norge. Her er han klar for restaurantåpning på Amfi Kanebogen i Harstad i desember Foto: Tore Skadal

Ingen McDonald's-planer

En annen av de store fastfoodkjedene, McDonald's, har imidlertid ingen planer om å satse på burgersultne vesterålinger.

– Vi har per dags dato ingen planer om å etablere noen restauranter i Sortland-området, sier kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald's Norge AS.

IKKE AKTUELT MED SORTLAND: Det sier kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald's Norge AS. Foto: Pressefoto