Første bud er på 5.000 kroner og det er det Gammelskolens venner ved Sander Pettersen som står for. I sakspapirene kommer det fram at det ikke er redegjort for bruk av skolen, men at det ved tidligere anledninger er opplyst om at bruken skal fortsette som i dag. Tilbudet uttrykker at det skal gjennomføres renovering.

Vil utvikle kultursenter

Også Gulskolen SUS har bydd på bygget. De la inn bud på 50.000 kroner. Der er formålet å utvikle et kultursenter, der bygget skal bevares og sikre dets fremtid i lang tid framover.

Til slutt er det A. H. Event AS som har lagt inn bud på en halv million kroner. De har tenkt å bruke bygget til korttidsutleie, med total renovering av bygget, men samtidig bevare byggets arkitektoniske utforming og visuelle kvaliteter.

– For lave tilbud

Rådmannens vurderinger er at tilbudet fra Gulskolen SUS og Gammelskolens venner er noe lavt, mens konseptet med korttidsleie er gjennomførbart. Alle er i tråd med kommuneplanens arealdel. Rådmannen mener at kommunen ikke har mulighet til å drifte og ivareta bygget videre.

Rådmannen mener bygget bør selges, og foreslår vedtak om salg av Gammelskolen til A. H. Events AS for 500.000 kroner.