Det ble holdt folkemøte for dette tirsdag, men da var Nigel og Ingvild Turrell på Andøy Friluftssenter bortreist. De fikk til et eget møte, ettersom at den nye reguleringsplanen rammer også dem.

Familietradisjon

På 1950-tallet ble eiendommen deres helt avskåret fra strandlinjen ved etablering av veien. Nå skal det igjen skje endringer, og dette ønsket de å få en klarhet i og sendte dermed brev til Statens Vegvesen.

– Trang og bratt adkomst har vanskeliggjort det å drive sjøbasert aktivitet, noe som har vært tradisjon side eiendommer ble kjøpt av familien på slutten av 1800-tallet. Vi ser foreslått reguleringsplan og undrer oss litt over hvordan adkomsten til strandsonen nå vil bli, skriver Ingvild Turrell på Andøy Friluftssenteret i brevet.

Fikk et møte

De fikk et møte, der de også fikk et bedre kart over hvilke reguleringer det kom til å bli.

– Vi fikk snakket og sett nærmere på et kart. Slik det er nå er det vanskelig å komme seg til stranden, og vi har flere kajakturister som kommer hit og overnatter. De ønsker ikke å sette i fra seg båtene flere hundre meter bort uten innsyn, sier hun.

Parkering

I Buksnesfjorden og på veien gjennom området til Andøy Friluftssenter er planen å legge veien om.

– Det de skal gjøre her er å rette opp og fylle ut for å få en stor slak sving. Der er i området hvor stien ligger, som vi bruker å guide folk på fjelltur. Engen bruker vi til aktiviteter som bueskyting, forklarer Turrell.

Hun lurer også litt på hvordan det blir med områder hvor turister og innbyggere brukt å gå på fjelltur.

– Vi kan ikke markedsføre oss som en turdestinasjon uten noen parkeringsplasser. Jeg ser at det skal gjøres endringer i Fornes, der hvor mange parkerer for å gå en Telltur, sier hun.