Det var veldig tilfeldig av Synnøve Sorthe kom til Andenes. Ved en tilfeldighet oppdaget Hege Bjørkmo Ellingsen på Nye Mode på Andenes at VIP Jentekvelder etterlyste en butikk i Harstad som ønsket å få besøk av VIP Jentekvelder.

Hun er grunnlegger av eget modellbyrå og har lært unge jenter å være trygg på seg selv, hvor målet ikke er å bli modell i den store verden. Videre tok hun hun utdanning innen sminke og er nå make up-artist og fotograf.

– Ho skal vi ha

Da de kom i kontakt oppdaget de at de hadde møttes ved en tidligere anledning i bursdag til en felles bekjent. – Da jeg så at hun søkte etter en butikk i Harstad tenkte jeg med en gang at "ho skal vi ha", sier Ellingsen. Hun var skeptisk til å ha påmelding, og liker å behandle alle likt, men Sorthe klare å overbevise henne.

– Så lenge kundene er fornøyde er vi også det. Og det ser ut til at de koser seg, det er sjelden man har tid til bare seg selv. Nå får de også gå fritt her uten å føle ansvar for å måtte kjøpe noe som helst, sier Ellingsen.

Fikset hår og sminke

De som meldte seg på ble frisket opp med sminke av Synnøve Sorthe selv, og håret var det Luggens frisører som stod for.

– Det er veldig artig å være med på dette. Vi stiller opp for hverandre, og vi elsker konseptet, hvor tanken er at man skal få det bedre med seg selv, sier frisør Kine Elisabeth Johansen.

Etter at sminke og håret var ferdig fikk alle innføring i hvordan man skal posere for å se bra ut på bilder, før man skulle øve seg på å ta "selfie". Så ble det bildetaking av hver enkelt. Da ble det både tårer og smil. Og alle utbrøt at bildene av seg selv ble fantastisk flotte. Kvelden ble avsluttet med et feles gruppebilde.

– En gylden mulighet

En av de som deltok på VIP Jentekvelder var Frøydis Nyheim fra Bleik. Hun var fornøyd med kvelden.– Det var et innfall som fikk meg til å melde meg på. Det er kjempeartig å være med her, mener hun.

Mor Eva Wangen og datter Lene Wangen meldte seg på sammen.– Min datter klarte å lure meg med på dette. Hun ringte og sa at jeg måtte sette av datoen og klokkeslettet, sier Eva.– Jeg syns det var en gylden mulighet til å være med på noe man ikke gjør ellers i hverdagen. Man er sjelden med på denne type tilstelning, og det er veldig morsomt, mener Lene.

Mange driftige mennesker

Selv synes Synnøve Sorthe, som er fra Ålesund, at det var flott å besøke Andøy.– Jeg har reiser nå to uker rundt i Nord-Norge, og jeg bli så godt mottatt her. Jeg er imponert over at det er så mye butikker og handelsstanden her. Jeg skjønner det må være mange driftige mennesker i kommunen. Og så er det helt nydelig her. Jeg tok meg en halvtime fri slik at jeg fikk tatt noen bilder her, sier hun.