For tre år siden begynte filmskaperen André Kuenzy å designe solbriller. De ønsker han nå å bruke i en spillefilm på Andenes.

Han besøkte Andøy i sommer, og forelsket seg i plassen.– Jeg var på ferie på Andenes, og ble helt slått tilbake av plassen. Vi var oppe til midnatt og så på midnattssolen, forklarer han.

Håper på interesse

Etter å ha vært på Andenes, oppdaget han at hans nevø hadde tjenestegjort på Andenes, og kjente til noen folk.– Det var litt morsomt å finne ut av at han hadde vært her som soldat. Det er en prosess å lage film, og så må det være interesse på plassen, sier han.

Ønsker kontaktperson

Han ønsker nå noen som ønsker å være kontaktperson eller vil være med i filmen.Om det er interesse for å få til å produsere filmen på Andenes, så tar jeg med meg en svensk regissør  og sveitsisk produsent for å presentere prosjektet og møter folk, forteller Kuenzy.

Andenes heter Leon

Manusskriptet på filmen er ferdig, og i filmen får Andenes navnet Leon.– Filmen blir å handle om disse solbrillene, og de som har de på seg finner på mye rare ting og endrer personlighet.

Og Andenes sine innbyggere kan bli stjerner i filmen.

– Vi håper at lokale kan være med. Særlig i sluttscenen vil vi gjerne ha mange statister med, så her er det muligheter, avslutter filmskaperen.