Da skolen på Andenes ble planlagt, var uteområdet medregnet. Men så måtte kostnadene reduseres, og det gikk ut over blant annet uteområdene.

Den nye skolen åpnet i 2011, og siden den gang har det gradvis kommet nye uteleker.

– Vi pushet på for å få leker ute til barna. Det var med i planleggingen, men da de skulle redusere kostnadene gikk det ut over uteområdene. Heldigvis ser det ikke ut til at samme tabbe blir gjort med den nye skolen i Risøyhamn, sier tidligere leder i Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU), Rune Stave.

Tre trinn å gå

Tidligere stod også den gamle barneskolen, på folkemunne kalt grønnskolen, i skolegården til den nye 1-10-skolen.

– Det var vanskelig å holde oversikt over alle barna for de ansatte som hadde inspeksjon. Det tok lang tid før vi fikk gjennom noe, men så kom ordfører Jonni Solsvik på banen, så ble det gjort noe etter hvert, forklarer han.

Prosjekt "Uteområde Andenes skole" er delt opp i tre trinn, hvor de nå er på trinn 1. I første trinnet er det aktivitetsanlegg for 5.-7. klasse, lekeanlegg til aktivitetsanlegg  for 1.-4. klasse, benker, levegg og trafikksikkerhet som er i fokus.

– Nå ligger det inne en søknad om midler til ei avkjøring der grønnskolen var. Det vet vi i oktober om vi får, og da har vi fått finansiert det. Det står saken nå. Planen er over tre trinn, og vi jobber med trinn en, som innebar de lekeaparatene som nå har kommet opp og så denne innkjøringen hvor foresatte kan slippe av barnas. Det ordnes i etapper, forklarer Per Gunnar Olsen på teknisk etat i Andøy kommune.

Trafikksikkerhet

Rektor ved Andenes skole vet at ting tar tid, men er glad for at det går framover.

– Det er klart det tar tid. Det er litt dumt at det ikke var godt nok planlagt, men jeg er glad vi har noe nå. Det viktigste er trafikksikkerhetstiltak, slik at trafikken med levering og henting er trafikksikkert, sier han.

Når prosjektet med trafikksikkhethet er over, kan det se ut til at det blir mer utelek ikke barne på barna men også ungdommene på ungdomstrinnet.

Det er spesifikt nevnt uterom for ungdomstrinnet. I prosjektplanen er ballplass med amfi, uteklasserom og turnbasseng. I fase tre kommer andre aparater og elementer.