27. februar 2015 kjørte tiltalte inn i bilen til fornærmede, på ei busslomme på Frøskeland. Fornærmede rakk så vidt å hive seg inn i bilen, men fikk foten klemt av i bildøra. Fornærmede ble sendt til sykehus, og benet måtte amputeres.

Saken gikk over to dager i tingretten i februar i år, to år etter at forholdet skjedde. Da var saken allerede utsatt flere ganger, blant annet på grunn av manglende kapasitet i retten.

Måtte amputere

En mann i 20-årene fra Sortland ble i februar 2015 hardt kvestet i sammenstøtet mellom to biler på en busslomme på Frøskeland i Sortland.

Mannen befant seg i døråpningen på sin egen bil da den andre bilen kom kjørende mot ham. Han skal akkurat ha rukket å få hodet og venstre fot innenfor døra, men høyre bein kom i klem og ble hardt kvestet. Mannen måtte amputere foten. Retten mente vesterålsmannen bevisst hadde forsøkt å treffe fornærmede, og la til grunn at skaden var livstruende.

Ble dømt

Vesterålen tingrett har for avgjørelsen lagt til grunn forklaringen til fornærmede, som er bekreftet av to vitner som hadde sittet i henholdsvis tiltaltes bil og fornærmedes bil, da sammenstøtet skjedde.

Mannen ble derfor i tingretten dømt til tre års fengsel, i tillegg til at han må betale en bot på 30.000 kroner. Han mister førerkortet for alltid. Han ble også dømt til å betale en erstatning på 150 000 kroner til fornærmede i saken.

I denne busslomma på Frøskeland skjedde ulykken. Foto: Marius Birkeland

Det har ikke lyktes VOL å få en kommentar fra mannens forsvarer, Ida Andenæs.