Ifølge tiltaltes forklaring var han på vei til Myre, sammen med en kompis som var passasjer i bilen. De skulle i et bursdagsselskap. Da de kom til krysset i Lifjorden fikk han en telefon fra en annen kamerat, som opprinnelig skulle være tiltaltes sjåfør den kvelden, med beskjed om at bilen ikke startet.

– Jeg snur derfor i krysset, og like etter ser jeg at det kommer en bil, som kjører forbi meg, forklarte tiltalte.

Kjørte forbi før fjellet

Han forklarte videre at han var redd for at noen andre skulle komme bak han, slik at han ble sperret inne av de to bilene. Han kjørte derfor forbi bilen, der fornærmede satt, på vei opp mot Frøskelandsfjellet.

Saken ble opprinnelig behandlet i Vesterålen tingrett i i februar i år, der tiltalte ble dømt til tre års fengsel. Han anket saken, og den behandles derfor i lagmannsretten i Bodø over tre dager denne uken.

Fornærmedes forklaring kan du lese her:

Han skal så, ifølge egen forklaring, ha fått en telefon fra sjåfør-kompisen om at han kom kjørende imot han, og at de skulle møtes på busslomma på Frøskeland.

– Jeg kom til busslomma først, før fornærmede kom kjørende inn på busslomma, uten lys på bilen, et halvt eller ett minutt senere.

Politiadvokat Kai Rønning-Nyvold er aktor i saken. Foto: Sanna Drogset Børstad

Videre fortalte han at fornærmede kom ut av bilen, at han framsa drapstrusler, og at tiltalte da ble nervøs.

– Jeg ville spinne bilen rundt for å komme meg lengst mulig unna, men bakhjulene sklei i stedet. Jeg kjørte derfor framover, men siden det var så glatt på stedet, mistet jeg kontrollen og bilen begynte å skli, forklarte tiltalte.

Ringte politiet

Hans passasjer i bilen, som vitnet da saken var opp for tingretten, skal ha sovet i bilen, men våknet akkurat idet tiltaltes bil smalt inn i fornærmedes bil. Tiltalte forklarte videre at han så ville komme seg i trygghet, og kjørte til Myre. Han skal så ha ringt politibetjent Thomas Berg og fortalt hvor han var, og at politiet skulle ringe han når de var på plass på Myre.

Politibetjenten vitnet i etten senere på dagen.

– Det tok så under fem minutter fra politiet ringte til jeg kom dit, forklarte tiltalte.

De to kameratene til tiltalte, ble det første gang fortalt om dagen før saken skulle opp for Vesterålen tingrett i februar. Dette ble det stilt spørsmål ved fra aktors side. Tiltalte forklarte at han ikke ville dra dem inn i saken, og unnlot derfor å fortelle om kameratene i avhør med politiet.