Det er én måned og 91 mil siden Sanna Lier Finsrud begynte å gå fra Sortland til Skedsmokrysset og siden da har hun trampet av gårde bortimot hver dag. Målet om å gå hele veien fra Sortland til Skedsmokorset er absolutt innen rekkevidde, til tross for at beina begynner å merke belastningen.

- Det var noen dager i forrige uke at jeg tenkte at jeg ikke kunne fortsette om ikke beina ble bedre, men nå har jeg hatt noen hviledager i Trondheim i helgen og nå føles det bedre. Jeg har en del venner som studerer der, så det var hyggelig å ta en ordentlig stopp der, sier Finsrud.

- Problemet er hvis det blir kronisk

Finsrud har etter hvert pådratt seg beinhinnebetennelse i begge beina og hun har vært innom flere leger på veien sørover.

- De sier at det ikke er noe farlig, så selv om det er vondt er det bare å gå. Problemet er hvis jeg får kronisk beinhinnebetennelse, for hvis det først setter seg er det vanskelig å bli kvitt.

Finsrud tror imidlertid ikke hun risikerer kronisk betennelse. Hun har fått hvilt i noen dager nå og så er det jo ikke så langt igjen, i alle fall ikke om man regner 47 mil som ikke så langt. I forhold til de 91 milene hun har tilbakelagt siden hun forlot Sortland for en måned siden er det kanskje ikke det.

Startet med 30 kilos sekk

Da Finsrud startet marsjen hadde hun en ryggsekk som veide hele 30 kilo og den tunge børen er en årsak til betennelsen hun har slitt med. Når hun kom til Rognan fikk hun imidlertid ordnet med en mer skånsom måte å frakte oppakningen.

- Jeg har familie på Rognan og de hjalp meg med å fikse en tralle, så nå sleper jeg tinene etter meg i stedet for å bære dem på ryggen. Det er veldig mye bedre.

Fikk overraskelsesbesøk

Vandringen har langt fra bare vært smerte og pinsler, det har skjedd mange oppmuntrende ting også. Som i Snåsa da plutselig Sannas mor og en venninne dukket opp uanmeldt og fulgte med på en etappe. Mange hyggelige folk har Sanna også møtt.

- Det har vært flere som har stoppet meg og vært veldig hyggelige og gitt meg sjokolade og sånt. Det er folk som bare har hørt om turen min og som jeg ikke kjenner og det er jo veldig fint.

Må rekke festen

Sanna har satt 3. november som frist til å komme hjem til Skedsmokorset.

- Jeg har en kompis fra flystasjonen på Andøy som er hjemme på perm da og jeg vil gjerne være med han ut på byen.