«Etter en totalvurdering har Cermaq satt tidspunktet for avvikling av driften ved slakteriet i Alsvåg. Siste arbeidsdag ved slakteriet vil være 31.januar 2018.» Det skriver selskapet i en pressemelding.

I fjor sommer besluttet Cermaq å legge ned slakteriene i Alsvåg og Skutvik og bygge et nytt fellesslakteri på Storskjæret i Steigen. Beslutningen ble tatt etter en lang og omfattende prosess hvor ulike alternativer for å sikre økt slakterikapasitet i Nordland ble grundig vurdert. Nå er tidspunktet for avvikling av driften ved slakteriet i Alsvåg satt.

- Vi har etter nøye vurdering kommet frem til at det beste tidspunktet for å avvikle driften i Alsvåg vil være i månedsskiftet januar/februar 2018, sier Snorre Jonassen, regiondirektør Nordland i Cermaq Norway. Da går vi inn i en lavsesong der vi normalt ville permittert ansatte ved slakteriene grunnet lite slakteklar fisk i sjøen. Dette er også et tidspunkt da det er bedre muligheter for våre ansatte å finne alternativt arbeid lokalt, for eksempel innen hvitfisk, sier Jonassen. Cermaqs slakteri på Storskjæret i Steigen vil etter planen stå ferdig i mai 2018. Anlegget i Alsvåg vil fortsatt være til salgs.