I to år har NSK Ship Design arbeidet med å utvikle mobile og havgående oppdrettsanlegg for Nordlaks og nå er prosjektet inne i en fase hvor man har begynt å se seg om etter et verft.

Vanskelig i Norge

Med en lengde på 431 meter og en bredde på 54 meter kan det imidlertid bli vanskelig å finne et norsk verft med stor nok kapasitet.

– Jeg vil ikke forskuttere noe og vi vet foreløpig ikke hvor den kan bygges, men vi har begynt å se oss rundt, sier Kjartan Karlsen i NSK Ship Design.

– Er det en mulighet for å få bygget havfarmen i Norge?

– Jeg tror ikke det finnes så store dokker i Norge, men vi har jo ikke lagt prosjektet ut på anbud enda. Jeg synes det hadde vært bra om vi fikk bygd det så nærme som mulig, men mest sannsynlig blir det ikke i Norge, sier Karlsen.

Får totalt 21 konsesjoner av Per Sandberg

Ny havfarm i Steigen

Den neste «Havfarmen» fra Nordlaks kan komme til å bli lokalisert utenfor Tranøy, Trinnøy og Hornneset. Det skriver Kyst og fjord torsdag.

Anlegget Nordlaks nå ønsker å plassere i Hamarøy kommunes sjøareal har ligget i skuffen sammen med Havfarm 1, som skal legges utenfor Hadseløya.

Mens den første, utenfor Hadseløya, skal være forankret på svai, skal denne ikke være forankret, men posisjonere seg og flyttes fritt rundt for egen maskin.