Rådmannen i Bø Kommune har laget en økonomiplan for de kommende årene hvor det er regnet inn en innsparing ved å legge ned Eidet barneskole fra 2019.

For at skolen faktisk skal bli nedlagt må kommunestyret gi sin tilslutning og de skal ta stilling til spørsmålet neste år.

Nøktern

Signalene fra Eidet skole tyder ikke på at det er noen mobilisering for å bevare skolen, i alle fall ikke fra ledelsen.

– Vi forholder oss nøkternt til dette og fra personalets side er det ikke noen mobilisering for å bevare skolen, sier rektor Hilde Karin Nilsen.

Kan bli to klasser

Begrunnelsen for den lunkne holdningen til skolen er at rektoren synes elevtallet er i minste laget. I dag er det 26 elever ved skolen, noe som er et minimum for å beholde en tredelt klassestruktur.

– Hvis vi mister en elev så må vi dele opp skolen i bare to klasser. Da blir det en klasse med fire årstrinn og en klasse med tre årstrinn og det er utfordrende, sier Nilsen.

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, på talerstolen juni 2017 Foto: Linn-Cecilie Rønneberg

Har gått til valg på tre skoler

Ordfører Sture Pedersen er på sin side mer innstilt på å bevare skolen, selv om det altså vil føre til at kommunen må finne andre måter å spare penger på.

– Jeg har gått til valg på at vi skal ha tre skoler i Bø, så i utgangspunktet er jeg for det. Men det er jo et poeng dette med det pedagogiske og sosiale miljøet og i hvilken grad det blir ivaretatt. Hvis ansatte, foresatte og elever ønsker å bytte så skjønner jeg problemstillingen, sier Pedersen.