Politiet meldte tirsdag ettermiddag at én person skal være kritisk skadd, og to personer er lettere skadet. Politiet har jobbet fortløpende på stedet sammen med øvrige nødetater med blant annet førstehjelp.

– Liv og helse går først, selvsagt, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson, til VOL.

Moderate skader

Like etter klokken 13.30 tirsdag opplyser pressevakta ved Universitetssykehuset i Nord-Norge at tilstanden til den kvinnelige sjåføren er stabil, og at hun har moderate skader.

Hun ligger til observasjon på sykehuset inntil videre. Det gjøres løpende vurderinger på tilstanden.

– Det var ikke så omfattende som politiet først antydet, sier pressevakt Per-Christian Johansen i UNN til VOL.

Front mot front

Ifølge operasjonslederen skal ulykken ha skjedd i en svak kurve. Venstredelen av fronten på den ene bilen skal ha truffet venstredelen av fronten på den andre.

– Føreren i den ene bilen mistet veifestet og kom over i motsatt kjørefelt, sier Nilsson til NTB.

Det har vært minst tre ambulanser på stedet, i tillegg til ambulansehelikopteret, ifølge VOLs reporter Jenny Dahl Bakken, som er på stedet.

– Det er tydelig at det er alvorlig. Den ene bilen er nesten totalskadd på den ene sida foran, sier VOLs reporter.

Foto: Jenny Dahl Bakken

Operasjonssentralen har ikke fått noen rapport om hvordan føret er på stedet. Ifølge VOLs reporter er det litt glatt.

Det er sjåføren i bilen som står i grøfta, som skal være hardest skadd. Det kan se ut som om om bilen har blitt slengt av veien i møteulykken.

Tre personer involvert

– Det er snakk om en møteulykke, der totalt tre personer har vært involvert, sier innsatsleder i politiet, Oddgeir Walle, til VOL.

Føreren i den ene bilen var alene, og er så godt som uskadd. I den andre bilen var det to personer, der føreren, en kvinne, er kritisk skadd. En av dem som er lettere skadd har selv gått inn i ambulansen.

Foto: Jenny Dahl Bakken

En av to som er lettere skadd sendes til sykehus for sjekk, den andre til legevakt. Sjåføren som er kritisk skadd er fraktet ut med ambulansehelikopter til UNN Harstad.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.27 tirsdag.

Veien er åpen

Veien forbi ulykkesstedet er nå åpnet igjen. Ifølge Statens vegvesen er dette på Øvergarden, på Bø-sida av krysset mot Myre. Den ene bilen ligger i grøfta, den andre står i veibanen.

Nå når de skadde er fraktet ut, og bilen som står i veibanen er fjernet, er veien åpen igjen.

Det har vært lang kø av biler i begge retninger.