– Det er så mange som har engasjert seg og kommet med konkrete råd om hvordan jeg kan fortsette driften og det har også kommet økonomisk støtte, så nå tenker jeg at det kanskje kan gå an å få til en løsning, sier Tiu Similä.

Må legge ned Bjørkengen gård

I forrige uke var ikke Similä så optimistisk, faktisk så var hun ganske nedslått da hun innså at hun ikke hadde penger til å beholde Bjørkengen Gård i Bø og hestene hun har der. Tidligere fikk Similä inntekter for å ha et hestetilbud til NAV-brukere, men så trakk NAV seg ut av ordningen og inntektsgrunnlaget falt bort.

Mangler fortsatt noen brikker

Similä har enda ikke fått alle brikkene på plass når det gjelder hvordan driften videre skal sikres. Det gjenstår blant annet å finne en ordning med banken, men på bakgrunn av den brede støtten som har kommet tenker Similä at det kan la seg ordne.

Kommunen bidrar ikke

Bø Kommune er imidlertid ikke blant de som har strakt ut en hjelpende hånd og det synes Similä er litt merkelig.

– Vi har hatt Bjørkengen Gård som lyspunkt i et ellers slitsomt liv

– Bjørkengen gård gir et tilbud til mennesker som trenger det. Hvis de ikke får det her vil det dukke opp utgifter andre steder. Dessuten handler det om å ta vare på de som har minst, og det mener jeg er viktig, sier Similä.