Snøværet skaper problemer i trafikken flere steder i Vesterålen i dag. Den mest alvorlige hendelsen i dag var en trafikkulykke på Sortland (se egen sak).

VOL har fått flere meldinger om biler som har kjørt av veien og lignende. Tidligere i dag måtte en traktor som drev med snøbrøyting berges etter å ha kommet delvis uti grøfta i Blåheiveien opp mot skaret, veien der ble åpna igjen rundt halv fire.

I Sigerfjorden skal det ha skjedd en trafikkulykke - men den var ikke alvorlig, ifølge operasjonssentralen.

– Det har gått veldig bra. Det er snakk om lettere materielle skader, men ingen personskader. Vi valgte likevel å dra ut, opplyser operasjonsleder Kai Eriksen. Den mest alvorlige ulykken har skjedd i Sortland, der en bil tok fyr etter at to biler hadde kollidert.

Politiet fikk også tidligere i dag melding om en trailer som står på tvers og sperrer trafikken i Bø. Veien har vært stengt siden rundt klokka fem i dag.

Vegtrafikksentralen bekrefter at de har fått melding om denne traileren. Den er ikke den eneste som skaper krøll i trafikken i dag.

– Alt tilgjengelig mannskap er ute på veiene. Fylkesvei 820 er stengt pga. stansa vogntog. Det foregår også bilberging på Stokmarknes, der er veibanen stengt i én retning, sier Christer Berntsen hos sentralen. Den bilberginga er nå over, og veien åpnet igjen.

Vegvesenet melder også at på fylkesvei 881 ved Dragneset er ett felt stengt på grunn av stanset kjøretøy.

Det gjelder å være forsiktig og ta hensyn til føret.

– Det er litt værutfordringer. Det har vært en del tyngre kjøretøy som sliter på snøføret og skaper litt kork. Det er den gode gamle regla som gjelder: avpass fart etter føre og forhold, sier Berntsen.