– Det ser ut som om vi går inn i en roligere værperiode nå, beroliger Eldbjørg Moxnes i Meteorologisk institutt overfor NTB.

De kommende dagene får nesten hele landet skiftende vintervær. Det er ingen steder som peker seg ut med bare godvær, ifølge Moxnes, men heller ingen som må belage seg på bare innevær.

Bedre på veiene

For de mange som skal reise hjem fra juleferien melder meteorologen om stadig bedre kjøreforhold. De fleste fjellovergangene som ble stengt i julehelgen, åpnet igjen onsdag, og Moxnes mener at det ikke er ventet nytt, kraftig vær.

– Det er ganske rolig vær heldigvis, det er vel gode nyheter for dem som skal forflytte seg, at ikke det er altfor ruskete, sier hun. – Det kommer noe snø Østafjells natt til torsdag, opp mot 20 centimeter, fortsetter Moxnes.

Det kan gi utfordringer i trafikken noen steder, men ikke ut over det en bør regne med vinterstid.

Godt nyttårsvær

Selv om det er litt tidlig å fastslå hvordan været blir søndag, altså nyttårsaften, mener meteorologen at det er Nord-Norge som får det fineste været, med fralandsvind, opphold og lite skyer. Selv med klarvær blir det ikke veldig kaldt, trolig ikke mer enn ti kuldegrader.

For Sør-Norge er været mer usikkert, et lavtrykk ligger på lur, men Moxnes er usikker på hvor det vil plassere seg. Uansett vil sannsynligvis Trøndelagsfylkene få bedre vær enn lenger sør.

Nyttårsaften kan også begynne med klarvær, for så å skye til rundt midnatt, men det er ofte selvforskyldt

– Når det blir sendt opp fyrverkeri, kommer det partikler i luften som kan danne lokale skyer eller tåke, sier Moxnes.

Torsdag kommer det snø, først på Sørlandet i løpet av natten, etter hvert på Østlandet. Innen fredag har snøværet kommet til indre deler av Nordland og etter hvert resten av Nord-Norge.