Sortland og Nordland Høyres Beate Bø Nilsen er søndag ettermiddag mest av alt fornøyde med at partiene Venstre, Høyre og Frp har kommet i mål med forhandlingene om ny borgerlig regjering.

– Jeg syns det er gledelig at de har kommet til enighet. Det er synd at KrF ikke er med, men ting kan skje, sier Nilsen. De tre partiene håper nemlig at KrF skal ønske å bli med etter å ha sett erklæringa, slik at man sikrer en flertallsregjering.

Hennes partikollega Roar Wessel Olsen, som også sitter i kommunestyret i Sortland, gir også enigheten tommelen opp.

– Jeg tror dette blir bra. Kanskje klarer man å friste KrF til å gå inn også. Det vil i så fall bli en gigantisk seier for Erna Solberg. Jeg tror også det blir mer ro på borgerlig side nå, skriver han i en kommentar til VOL.

Andøya-jubel

Beate Bø Nilsen er opprinnelig fra Andøy, og hun er svært glad for at partiene er enige om en ny gjennomgang av tallmaterialet som lå bak flytteavgjørelsen.

– Jeg er utrolig glad for at man har fått gjennom at man skal se på tallene til Andøya på nytt. Det er jeg veldig glad for, det er oppløftende at man har fått med det, mener hun.

Nilsen sitter også i LoVe Petro, en interesseorganisasjon for oljerelaterte bedrifter i Lofoten og Vesterålen. Hun er derfor ikke like glad for at områdene vernes for olje også i kommende periode.

– Jeg syns det er leit at det er vern i denne perioden av Lofoten, Vesterålen og Senja. Men jeg er glad for at man ikke har fått varig vern. Det var det Venstre i utgangspunktet ønska, så jeg anser det bare som en utsettelse, sier hun.

Samferdsel og gründere

Andre ting hun trekker fram som positivt er at hun mener plattformen er en fortsettelse av regjeringas satsing på gründere og bedrifter. Hun er ogs glad for at Frp har fått gjennom fortsatt satsing på samferdsel, sier hun.

– Det gir en kjempefordel.