En kvinne i slutten av 20-årene fra Sortland ble stoppet av en politipatrulje i september 2016. En tidlig lørdag morgen hadde hun brukt det som hun trodde var amfetamin, ifølge hennes forklaring i retten.

I 14-tida samme dag, da hun skulle kjøre til Esso Havna i Sortland, ble hun stoppet av en politipatrulje, som fikk mistanke om at hun kunne være ruset.

En urinprøve viste at hun var påvirket av amfetamin og metamfetamin. Påvirkningen var tilsvarende en promille på minst 0,5, og med en viss sannsynlighet også over 1,2 promille da hun kjørte bil.

Da politiet ransaket kvinnens bopel, fant de ulike narkotikum. Etter analyser fra Kripos er det klart at det er snakk om 0,38 gram krystallinsk materiale som inneholdt MDMA, fire hjerteformede tabletter som inneholdt MDMA, og 156 gram fleinsopp.

Kvinnen forklarte i retten at hun hadde plukket fleinsoppen i nærområdet. Alt skal, ifølge hennes forklaring, ha vært til eget bruk.

I tillegg til fengselsstraffen og boten, mistet kvinnen lappen i 15 måneder. Denne perioden har nå gått. Kvinnen må likevel avlegge full førerprøve for å få førerkortet tilbake. Hun må også dekke saksomkostninger på 2 000 kroner.