Formålet til The Hurtigruten Foundation er å skape et bredt, internasjonalt engasjement for å ta vare på naturen og kulturen langs norskekysten og i Arktis og Antarktis. Stiftelsen vil i tillegg bygge opp under det Hurtigruten kaller reiseopplevelser med mening gjennom ulike initiativer i Norge og utlandet, heter det i en pressemelding.

– Hurtigrutens eiere, ledelse og ansatte står her sammen om å starte en global dugnad for miljøet. Sammen med gjester, alliansepartnere og Hurtigruten-venner over hele verden, skal vi bidra til at folk også i fremtiden kan glede seg over meningsfylte reiseopplevelse i polare strøk, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i pressemeldingen.

– Polarområdene trenger dette

Ifølge pressemeldingen er den første ambassadøren for The Hurtigruten Foundation Lewis Pugh. Briten har svømt kilometervis i iskaldt vann ved Nordpolen og rundt Antarktis for å skape oppmerksomhet rundt hvor viktig det er å ta vare på miljøet i de unike polarområdene.

– Dugnad er et unikt norsk ord som betyr at vi må løfte i flokk. Det er nettopp det polarområdene trenger, og med denne stiftelsen skal vi få det til, sier Pugh som er utnevnt til «Patron of the Oceans» av FN.

Lewis Pugh vil også delta på utvalgte seilinger med Hurtigruten som foredragsholder. Han vil blant annet være med MS Midnatsol på skipets første seiling til Antarktis i oktober 2016, informerer Hurtigruten i en pressemelding.