Støtter oppfordringene om å handle lokalt

– Må ta vare på det vi har

Sjokkbølgen og konsekvensene av Stortingets ulogiske vedtak om å legge ned Andøya flystasjon har på ingen måte nådd full styrke. Gunnar Jan Olsen slår fast at det aldri har vært viktigere å gjøre julehandelen lokalt enn nå. Det ryktes at bankene er blitt mer restriktive. Men lokalbanksjef Astrid Enoksen Stenvoll i Sparebanken Nord-Norge sier de ikke har endret sin utlånspolitikk.

Karpe Diem spiller på Rock Mot Rus

Rapduoen returnerer etter åtte års fravær.

Karpe Diem spiller på Rock Mot Rus

Rapduoen returnerer etter åtte års fravær.

Eilertsen ny nestleder i offisersforbundet

– Jeg er ydmyk over den tilliten jeg har fått, sier Odd-Einar Eilertsen. Forrige onsdag ble han valgt som ny nestleder i Norges Offisersforbund (NOF).

Vil låne 45,5 millioner kroner

Andøy kommune har sendt ut forespørsel om tilbud på et lån på 45,5 millioner kroner til DNB Bank ASA, KLP Kommunekreditt og Kommunalbanken AS.

Annie slår alle rekorder

Må sette opp ekstraforestilling

Alle vil se Dverberg-oppsetninga av Annie. – Vi har aldri opplevd maken til forhåndssalg på de 31 årene vi har laget juleteater. Med halvannen uke til premiere har vi solgt rundt 900 billetter. Det er ikke verst i ei bygd med rundt 200 innbyggere, sier Svein Spjelkavik produsent i Teaterklubb’81.

To kai-prosjekter på Andenes ferdige

Stormskadene på NATO-kaia er endelig utbedret og i tillegg er et nytt flytekaianlegg nå klart til bruk.  

- Vi følger nøye med og gjør fortløpende vurderinger

Værforholdene er tøffe på Hadselbrua tirsdag. Det kan føre til at den blir stengt i løpet av kvelden.

To i grøfta på samme sted

Glatt og sporete ved Andøya flystasjon.

Men kan få penger likevel

Ingen Andøy-omstilling i statsbudsjettet

Det kom ingen omstillingsbevilgninger til Andøy fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF i forbindelse med statsbudsjettet for 2017. Men Andøy kan få penger likevel. Nå sender ordfører Jonni Solsvik brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Søker om 200.000 kroner til fiskebruket på Bleik

– Det blir oppstart av fiskemottaket i vinter

Når det kommende vinterfisket tar til over nyttår, så blir igjen mottak av fisk i landsbyen Bleik. – Kanskje åpner vi allerede før jul, sier styreleder Roy Bernt Pettersen.

– Tenk over hvor du tar julehandelen i år

– Hver krone som blir lagt igjen i kommunen er viktig, sier Tone Adolfsen Dahler, som er butikkeier og leder i butikkgruppa i Andøy næringsforening.

Siste nytt

Støtter oppfordringene om å handle lokalt

– Må ta vare på det vi har

Sjokkbølgen og konsekvensene av Stortingets ulogiske vedtak om å legge ned Andøya flystasjon har på ingen måte nådd full styrke. Gunnar Jan Olsen slår fast at det aldri har vært viktigere å gjøre julehandelen lokalt enn nå. Det ryktes at bankene er blitt mer restriktive. Men lokalbanksjef Astrid Enoksen Stenvoll i Sparebanken Nord-Norge sier de ikke har endret sin utlånspolitikk.

Dette er Hadsels bidrag

Terje Østgård møtte på store hindringer da to jenteinternat skulle bygges i Uganda. Nå er de begge ferdigbygd.

– Lettere for folk å ta grønne valg, også i Nordland

Klima var hovedsak for Venstre i budsjettforhandlingene. Vi får litt pepper i nordnorske aviser, som tydeligvis mener klima er noe de har sørpå. Distriktene driver ikke med sånt, skal vi tro enkelte kommentatorer her nord.

Alle partiene støttet skolesatsning

Flere skolebygg blir satset på i Nordland, inkludert i Andøy.

– Stopp sulteforinga av samisk kultur

For andre år på rad presenterer regjeringa et budsjett hvor det i praksis kuttes i støtten til samiske formål.

Dette avgjorde Andøya flystasjon-saken

Forsvarssjefen skal i det lukkede og avlyttingssikre rommet i Stortingets kjeller ha opplyst sentrale forsvarspolitikere om at MPA-ene måtte bort for at Andøya ikke skulle bli et bombemål, med fare for tap av et uetisk høyt antall sivile liv i en krig.

Pumpe-jackpot og pølser i lange baner

Det var full rulle på den totalrenoverte Shell-stasjonen på Andenes denne uka, under markeringa av nyåpninga.

Mulig regjeringskrisa får konsekvenser for besøk:

Høyre utsetter Andøy-tur

Krisen i forhandlingene om statsbudsjettet, med potensiale til regjeringskrise gjør at det planlagte Høyrebesøket i Andøy er satt i bero.

Klar med Frelsesarmeens lokale julegryte

Lørdag er korpsleder Mona Andreassen og de frivillige hjelperne i Andenes korps klar med julegryta etter noen års opphold.

Superaktuell film om ei lita bygds motstandskamp

Dokumentarfilmen «Så bygg vi oss en foss» om bleiksamfunnets kontinuerlige kamp for å overleve vises lørdag på NRK2, og er nå mer aktuell enn noensinne med Andøya flystasjons nedleggelsesspøkelse hengende over hele vesterålssamfunnet.

Nytt turistvei-prosjekt i Andøy

Bygger rasteplass til 20 millioner

I dag startet arbeidet med rasteplassen ved Bukkekirka på vestsiden av Andøya opp. Prosjektet skal koste drøye 20 millioner kroner. – Anlegget skal ikke røre ved naturen her, men støtte opp om de kvalitetene som er på stedet, sier arkitekt Caroline Støvring.

Solsvik møtte bakerifolket

Onsdag hadde ordfører Jonni Solsvik flyttet kontoret sitt til bakeriet på Andenes. – Vi ønsker å skape flere møteplasser for å få råd om hvordan vi skal håndtere situasjonen, sa Solsvik.

Får 300.000 til «The Whale»

– Ny milepæl nådd i viktig reiselivssatsing

Prosjektkoordinator og initiativtaker Camilla Ilmoni gleder seg over at Nordland Fylkeskommune støtter forprosjektet til «The Whale» med 300.000 kroner. – Nå kan arbeidet skyte fart, sier hun.

AIL vil kjøpe ny buss

– Starter salg av sesongkort

AIL-leder Tove Wensel forteller at salget av «Vesterålsspillet» har startet godt. – Nå tilbyr vi også sesongkort for kommende sesong. Flotte julegaver, mener hun.

Ny lydbok fra Bleik

Andøyhistorier til Teknisk museum

To av historiene i lydboka «Tyskertan og vi» blir en del av ei ny utstilling ved Teknisk museum i Oslo. – Det er mange spennende og ukjente historier i boka, sier Rigmor Anna Dava som står bak lydboka.

Andøy-orfører Jonni Solsvik:

- Eventuelt oljevernsenter ingen innvirkning på omkamp om flystasjonen

Jonni Solsvik er ikke redd for at en omkamp om Andøya Flystasjon vil skrinlegges om Andøy blir tildelt et oljevernsenter.

Statsråd Sanner og statssekretær Bø til Andøy mandag

Tema vil være Langtidsplanen for Forsvaret.

Andenes IL vant 10.000 kroner

I flere år dominerte de to Andøy-klubbene AIL og Høken kåringen "Klubben i mitt hjerte". Så ble reglene endret.

Barket sammen på rulleskøyter

Søndag var det treningskamp i roller-derby i Andenes idrettshall.

Arven traff rett i sjela

De ble for alvor kjent under markeringa for Andøya flystasjon på Andenes i september. Lørdag traff de publikum rett i sjela med hele følsesspekteret på sin første konsert i egen regi.