Når vi tar en prat med Eliassen fredag morgen, under et døgn etter at bildet ble lagt ut på God Strek sin Facebook-side, har over 16.000 sett det, 188 personer har delt det og 158 har likt det.

– I tillegg kommer alle som har lastet ned bildet og brukt det som profil- eller cover-bilde på sin personlige Facebook-side. Hvor mange som har sett disse har ikke jeg tall på, så tallene er nok mye høyere enn de vi har registrert på God Strek sin side, sier Eliassen.

– Et felles symbol

– Hva var det som fikk deg til å lage «Slå ring om Orion-bildet»?

– Det var rett og slett frustrasjon og misnøye over at forsvarssjefen har foreslått å legge ned Andøya flystasjon. Jeg så på Facebook at noen delte en sak om at det var det han foreslo, og hørte samtidig at redaktør Jørn Aune i Andøyposten så fremleggelsen på tv i etasjen under. Da skjønte jeg at kampen var i gang igjen, sier Eliassen.

Eliassen husker godt kampen for flystasjonen i 2000.

– Da var også slagordet «Slå ring om Orion», og jeg tenker; hvorfor endre det når det funket sist. Da laget vi blant annet t-skorter, men bildefilene fra den gang var ikke tilgjengelig, så da satte jeg meg ned og laget et nytt symbol. Som visuell kommunikatør følte jeg at det var behov for et slikt felles symbol, sier Eliassen.

– Full krig for Orion

Målet hans er å skape engasjement og få opp kampgløden blant andværingene, og folk flest.

– Med de tallene vi ser på Facebook-siden vår, så kan man trygt si at det har gjort det, sier han, og legger til at fargebruken med gul og rød ikke er tilfeldig.

– Jeg har brukt «fare-fargene» rød, gul og svart. Nå er det alarm, «kode rød» og full krig for Andøya flystasjon, sier Eliassen.

Bruker forsvarssjefens egne ord

I bildet, som passer som coverbilde på Facebook, har Eliassen også lagt inn ordet «Kraftsamling».

– Forsvarssjefen sa at han ville kraftsamle Forsvaret i Ofoten rundt Evenes og Ramsund. Vi bruker hans egne ord og kraftsamler oss i kampen om å bevare Orion og Andøya flystasjon, sier Eliassen. Han håper mange vil bruke de to bildene han har laget på sine facebook-profiler.

– Vi har lagt ut de to bildene på God Strek sin Facebook-side slik at folk fritt kan bruke de i sosiale medier, sier han.