I disse dager slipper Ola Bremnes platen Molo. Plateomslaget er designet av andøyværing Svein Spjelkavik.

Les også: Ola Bremnes til Dverberg i oktober

– Med smått og stort, inkludert alle singler og utgivelser, er det tiende gang jeg designer omslaget, eller coveret, til en av Olas produksjoner. Han har faktisk aldri gitt ut en soloplate uten at jeg har designet coveret, forteller Spjelkavik til VOL.

Han forteller videre at han synes det er veldig stas å stadig samarbeide med den folkekjære artisten, særlig på den nye plata.

– Ola blir 60 år i år og markerer 35 års jubileum som plateartist. Det er et stort oppdrag å få gjøre dette, sier Spjelkavik.

Ideen kom fra bilde

Ideen til coveret var det Bremnes selv som var utgangspunkt i. Det er nemlig basert på et bilde av Bremnes, der han sitter ved et piano i ishavskatedralen i Alta, med lue og jakke. Bildet ble tatt av brorens hans, Lars.

– Jeg syntes det så ut som han satt bak en molo og tenkte at det var et godt utgangspunk for et platecover, forteller Spjelkavik.

I det videre arbeidet stiliserte han bildet og gjorde endringer på fargene.

– Jeg har ofte et bilde i hodet når jeg går i gang med å utforme platecoveret, og jobber videre ut fra det. Og så prøver jeg å være veldig bevisst på hva han ønsker å si med musikken sin i det videre arbeidet, sier Spjelkavik, som også har utformet selve tekstheftet til plata.

Strålende fornøyd

Selv er Ola Bremnes strålende fornøyd med Svein Spjelkaviks innsats i forbindelse med platedesignet.

– Coveret har blitt mer strålende enn jeg hadde tenkt. Han er fantastisk som inspirator, men han er også en veldig god designer. Det er rett og slett veldig pent gjort, slår Bremnes fast.

Den erfarne musikeren er opptatt av at alle sidene ved en plateutgivelse, blir gjort ordentlig, inkludert omslaget.

– Det er viktig at det ser pent ut. Selv så elsker jeg å holde en plate i hendene, der man kan se hele produktet og på den måten får et godt inntrykk av hele produktet, slår Ola Bremnes fast.

Svein Spjelkavik eier 50 prosent av reklamefirmaet God Strek AS, der Andøyposten eier de resterende 50 prosentene