Vi skrev i sommer flere artikler om MS-syke Ronny Kristiansen, som har solgt huset sitt i Tromsø for å finansiere en transplantasjon som kan gjøre han frisk.

Utsatt til neste år

Tidligere i høst ble det klart at han, tross stor støtte gjennom en innsamlingsaksjon, ikke klarte å finansiere den planlagte operasjonen i Singapore i september. Onsdag kunne han imidlertid meddele sine følgere på Facebook at han har fått bekreftet behandling ved et sykehus i Mexico 28. mars neste år.

– Første mål oppnådd

– Jeg er alle mine givere og medhjelpere evig takknemlig for all støtte, tusen takk! Mitt første mål er oppnådd, da både behandlingskostnadene og risikoen nå er dekket av innsamling og salg av eget hus . De innsamlede midlene vil ikke føre til overskudd, men hjelpe meg på vei med mindre egenbetaling. Jeg vil fortsatt samle inn penger til å få dekket mer av kostnadene, men jeg har i dag nok penger til selve transplantasjonen. Transplantasjonskostnaden er fastlagt, alle andre kostnader må jeg kalkulere meg frem til, da ingen av disse er mulig å konkretisere pr i dag, skriver Kristiansen på Facebook-siden «Et liv uten MS».

– Husløs, arbeidsledig og syk

Behandlingen i Mexico er et rimeligere alternativ enn den først planlagte operasjonen i Singapore, men han må fremdeles selv betale et sted mellom 400.000 og 800.000 kroner.

– Jeg er i dag husløs (leietaker), arbeidsledig og syk, men har håp og mål om å snu alle tre i løpet av tre år. Selve transplantasjonen vil ta rundt 30-40 dager, men det tar mellom 12 og 24 måneder før kroppen er tilbake og ferdig restituert på det nivået som er utkommet av behandlingen. Kontoen vil fortsatt være åpen for innbetalinger, disse pengene vil da være med på å redusere mine egne kostnader. Jeg vil fortløpende publisere nyheter fremover, igjen tusen takk til alle dere som har vært med på å gi meg og min familie denne muligheten til å starte et nytt liv, skriver Kristiansen.