Dagny Norvoll Sandvik er datteren til jazzdronningen Marit Sandvik og Andøy-gitaristen Øystein Norvoll.

Hennes internasjonale debutsingel har hatt omlag 450.000 avspillinger på Spotify på litt over en uke.

– Låten har vært blant verdens mest delte, sier PR-manager Malin Cumzelius i Spotify til Dagbladet.

Fått gjennombruddet

Avisen skriver om Dagny Norvoll Sandviks raskt økende popularitet internasjonalt. Sandvik er bosatt i London, og har opptrådt flere ganger her i Andøy også. Nå har hun altså fått sitt internasjonale gjennombrudd som artist.

Debutsingelen «Backbeat» ble sluppet digitalt 25. september, og fikk omtrent 450.000 avspillinger på Spotify på litt over en uke. I tillegg har låten figurert høyt på Spotifys Global Viral-liste i flere dager denne uka.

– Det betyr at Sandviks låt har vært blant verdens mest delte, sier strømmetjenesten Spotifys PR-manager Malin Cumzelius til Dagbladet.

– For å komme inn på den globale listen kreves det såklar mange delinger, da vi har 75 millioner brukere som streamer og deler musikk hver dag, tilføyer hun.

Les også: Dagny idro til vakker sommerslutt

– Sterk stemme

Cumzelius opplyser at «Backbeat» har slått spesielt godt an blant musikkelskere i USA, Mexico og England. «Backbeat» hadde for få dager siden en høyere listeplassering enn både Ellie Gouldings «On my mind» og Sia's «Alive».

Låten er også blitt listet på flere radiokanaler. Deriblant P3. Musikksjef Mats Borch Bugge i NRK P3 sier til Dagbladet at han tror Dagny Norvoll Sandvik kan nå langt.

– Dagny har en sterk stemme, det kan man komme langt med. Jeg har ennå ikke sett henne live, men hun er etter sigende trygg på scena. Det lover godt, sier Bugge.

Les også: Ola Bremnes til Dverberg i oktober

Los Angeles

Hovedpersonen selv befinner seg i Los Angeles - der det er samtaler rundt debutsingelens mottakelse.

– Ja, det er møter som har kommet istand etter at singelen ble sluppet. Jeg tør nesten ikke si så mye om det. Jeg må nesten bare se hvordan det blir, sier Sandvik Norvoll til Dagbladet.

Men satsing på Norge og England blir det.

– Verden er blitt så liten på mange måter. Jeg satser selvfølgelig i Norge og England, men håper egentlig å treffe så mange som overhode mulig, sier hun videre.