Det var NRK Nordland som først omtalte Trym Isaksen Wiik og Ulrik Dahle-Andreassen sitt engasjement for å bevare Orion og Andøya flystasjon.

Bok og t-skjorte

De to har brukt høstferien til å snakke med lokalbefolkningen om hva de synes om at flystasjonen kan forsvinne, og resultatet er blitt en bok full av folks meninger om at flystasjonen bør bli på Andøya.

– Det er trist hvis mange av vennene våre blir nødt til å flytte fra Andøya dersom flystasjonen legges ned, sier Trym Isaksen Wiik til NRK Nordland.

– Fotballtreneren vår jobber i Forsvaret, og hvis Andøya Flystasjon legges ned må han flytte her ifra. Det er ganske lite å gjøre her i utgangspunktet, så da vil det ikke være noe særlig igjen , forteller Ulrik Dahle-Andreassen.

Les også: På tide med en ny folkeaksjon for Orion

Imponerte i departementet

I kommunestyret mandag sa ordfører Jonni Solsvik at han mandag hadde vært i kontakt med Forsvarsdepartementet, og at guttenes Orion-aksjon var lagt merke til i Forsvarsdepartementet i Oslo.

– Guttenes initiativ var tema på morgenmøtet i departementet, og kontorsjefen spurte meg hva det er med ungene på Andøy som engasjerer seg i en slik sak, sa Solsvik.

– Kjempepositivt

I tillegg til boken har de to guttene også fått trykket t-skjorter med «La Orion leve», og Solsvik var tydelig imponert over både boken og t-skorten.

– Vi håper at han tar den med seg til Oslo for å vise politikerne der. Da hadde vi blitt veldig glade, sier Ulrik til NRK Nordland.

Foran kommunestyret lovet Solsvik at han skulle bruke t-skorten.

– Jeg skal prøve å snike den på meg i morgen når jeg skal i møter i Forsvarsdepartementet, lovet han guttene.

Les også: – Nå er det alarm, «kode rød» og full krig for Andøya flystasjon

Solsvik sier til Andøyposten at han synes initiativet til de to guttene er prisverdig.

– Dette engasjementet handler om at vi har krav på en fear behandling, og at alt må på bordet i denne saken, slik at vi kan være trygge på at beslutningene blir tatt på riktig grunnlag. Folk har problemer med å forstår at det kan være riktig å legge ned en velfungerende flystasjon, og jeg tror engasjementet rundt saken bare kommet til å øke i tiden fremover, og det er kjempepositivt at også ungene engasjerer seg, sier han.