Tiltalte ble funnet skyldig i saken i Lofoten tingrett i mars, og anket saken. Normalt ville et slikt forhold ført til fengsel i seks måneder, men Lofoten tingrett fant det skjerpende at tiltalte er dømt for et lignende forhold fra før.

Man satte derfor straffen til fengsel i to år og seks måneder. Tingretten fant også at tiltalte måtte betale 60.000 kroner i oppreisning.

Elektroniske spor

Det var en søster av venninnen til fornærmede som anmeldte saken. Fornærmede og hennes mor ønsket ikke å anmelde saken, og fornærmede nektet først i avhør at noe hadde skjedd.

Elektroniske spor, blant annet fra tiltaltes mobiltelefon ble sentrale spor i etterforskninga. Tiltalte hadde slettet alle tekstmeldinger med fornærmede fra sin telefon, men politiet klarte rekonstruert innholdet. Det avdekket at tiltalte hadde hatt kontakt med fornærmedes telefon 49 ganger over en periode på to måneder.

Lavere straff

Tiltalte mente at det må få betydning for straffeutmålingen at det aktuelle forholdet ligger litt tilbake i tid.

– Tiltalte har vist til at de straffbare handlinger fant sted for cirka to år og syv måneder siden, og anført at dette måtte̊ få̊ stor betydning ved utmålingen av straff. Lagmannsretten viser til at iretteføringen av saken ble vesentlig vanskeliggjort da tiltalte fikk fornærmede til å forklare seg usant i første barneavhør. Tidsforløpet kan derfor bare tillegges begrenset betydning, heter det i dommen fra Hålogaland lagmannsrett.

Fengsel i 1 år

Også lagmannsretten mener det er skjerpende at tiltalte er dømt for et lignende forhold før, men setter straffen mye lavere enn det tingretten gjorde.

– Straffen for de handlinger som saken omfatter ville isolert gitt fengsel i 8 måneder. Som følge av gjentatt forbrytelse, fastsettes straffen til fengsel i 1 år, heter det i dommen.

Tiltalte ble også dømt til å betale fornærmede 60.000 kroner i oppreisning.