Nilsen gikk i utgangspunktet på en avtale som hadde varighet ut 2016. 20-åringen skal nå være enig med TIL om en avtale som går ut 2018, noe som vil bli offentliggjort på en pressekonferanse klokken 12.00.

Dette melder iTromsø i dag.

Det kommer dagen etter at TIL skrev treårsavtaler med Fredrik Michalsen (19) og Jostein Gundersen (19) som begge dermed er fullverdige medlemmer av A-stallen.

Les også: Lærte utrolig mye av RBK-kampen

Flere unggutter inn

Tidligere i år har også stortalentene Mikael Norø Ingebrigtsen (19) og Runar Espejord (19) skrevet under på lengre avtaler. Også Kent-Are Antonsen (20) er sterkt ønsket på en lengre avtale enn hans nåværende som går ut i 2016, noe klubbledelsen varslet tidligere i høst. Den vil trolig landes før nyttår.

TIL-ledelsen har i morges ikke vært tilgjengelig for kommentar angående Nilsens nye avtale.

Les også: Lasse Nilsen debuterte i tippeligaen

Sentral rolle

Nilsen fikk elitedebuten sin hjemme mot Odds BK i mai som sin første av totalt fem kamper fra start for TIL på toppnivå. Totalt var Nilsen involvert i 11 kamper denne sesongen, den mest bemerkelsesverdige i 2-1-kampen mot Start i juli. Da kom bleiksværingen inn fra benken og slo innlegget som endte i det matchavgjørende selvmålet. Totalt har han spilt 484 av 2.700 mulige minutter i eliteserien i 2016.

I løpet av sesongen har 20-åringen vært brukt både som venstreback og venstrekant.

Nilsen har vært i TIL og NTG-systemet siden 2012. Før den tid har han spilt A-lagsfotball for Andenes.