– Vi har fått tilbakemelding fra publikum om at det er vanskelig å få tak i oss. Vi har full forståelse i at det er irriterende, men det har bakgrunn i en vaktordning der vi har gått turnus med mye kvelds- og nattarbeid, sier lensmann Yngve Isaksen Wiik.

LES OGSÅ: Politiet fant 1 kilo hasj og store mengder amfetamin hos mann i 20-årene

Han sier at vaktbelastningen de har hatt fram til nå har ført til at det har vært lite ressurser tilgjengelig på dagtid.

– Det er i hovedsak førstebetjent Børje Edvardsen som har vært her på dagtid, men han har også ansvar som koordinator for straffesaker i hele Vesterålen, sier Wiik.

– Mer tilgjengelig

Nå har han imidlertid en gladnyhet til de som har savnet politiets tilstedeværelse i Andøy.

– Vi har nå gått over på en egen vaktliste for Andøy lensmannskontor som gjør at vi er mer tilgjengelig på dagtid. Hovedfokuset vårt ligger nå mer på Andøy, selv om vi fortsatt er en del av politiet i Vesterålen, sier Wiik. Han forklarer at den nye vaktordningen også gjør at de er mer tilgjengelig i Andøy, også for ettermiddags-, kvelds- og nattevaktene. Det vil gjøre det lettere å respondere på hendelser i Andøy.

– Det betyr at vi kan gjennomføre etterforskning på ettermiddagstid, kjøre patrulje på ettermiddag og det vil bli enklere for operasjonssentralen å sende oss ut på oppdrag i Andøy, sier Wiik. To av tre helger vil de ha vakt fra Andøy.

– Da er det her vi går på jobb, men må påregne å også kjøre ut av kommunen, sier Wiik.

– Viktig at vi er her

– Er dette et ledd i den omtalte nærpolitireformen?

– Nei, dette er en intern omorganisering i Vesterålen. Nå har vi fått en vaktordning som gjør at vi utnytter ressursene bedre, både til vakt, beredskap og etterforskning. Den sørger for kontinuitet, spesielt på etterforskning, sier lensmannen. Han sier at den nye vaktordningen først og fremst betyr at folk vil treffe folk oftere når de oppsøker lensmannskontoret.

– Når vi er her og har et kontor her, så er det viktig at vi er her når folk vil snakke med oss. Men vi er en type organisasjon som er veldig hendelsesstyrt, så noen ganger må vi lukke døra, men det vil være unntaket, sier Wiik.