Bleiksøya Foto: Bjørn Joachimsen

Med nes­ten 500 kurs­del­ta­ke­re på sine kurs i 2015, er Tromsø-fo­to­gra­fen Bjørn Joa­chim­sen en av de stør­ste ak­tø­re­ne in­nen fo­to­kurs i Norge. Han har tid­li­ge­re holdt kurs i Øks­nes og Hen­nes, men nå er det yt­ter­sia av And­øya som gjel­der.

– Ennå uopp­da­get

– Grun­nen til at jeg nå leg­ger fo­to­kurs hit, er at jeg selv li­ker å fo­to­gra­fe­re land­ska­pet på yt­ter­sia av And­øya. Jeg var der ute se­nest sist helg og fo­to­gra­fer­te blant an­net i om­rå­det rundt Høy­vika, sier han. And­øya og Ves­ter­ålen ge­ne­relt er et om­rå­de Joa­chim­sen bok­sta­ve­lig talt har hatt i fo­kus det sis­te året.

– Ves­ter­ålen er ennå uopp­da­get for man­ge fo­to­gra­fer og grun­nen til at jeg leg­ger man­ge kurs dit er at jeg øns­ker å vise fram noen av de mest fan­tas­tis­ke foto-om­rå­de­ne i lan­det. Jeg sy­nes det er fint å trek­ke folk fra and­re de­ler av lan­det nord­over, slik at de får opp­le­ve Ves­ter­ålen og yt­ter­sia av And­øya, sier han.

Full­teg­net og eks­tra­kurs

Ny­lig la han ut et til­bud om et tre­da­gers fo­to­kurs med ut­gangs­punkt i Bleik.

– Jeg har ald­ri opp­levd en slik re­spons på noen av kur­se­ne jeg har ar­ran­gert tid­li­ge­re. Kur­set er al­le­re­de full­teg­net med 28 del­ta­ke­re og fle­re står på ven­te­lis­te. Der­for har jeg al­le­re­de nå satt opp et nytt kurs på And­øya i mars, sier Joa­chim­sen. Del­ta­ker­ne kom­mer fra hele lan­det, fra Tromsø i nord til Oslo i sør.

– Vin­te­ren er en tids­pe­ri­ode det fort­satt er lav ak­ti­vi­tet i rei­se­livs­næ­rin­gen i om­rå­det. Jeg sy­nes der­for det er fint å kun­ne ut­nyt­te den le­di­ge ka­pa­si­te­ten og ska­pe ring­virk­nin­ger lo­kalt i form av over­nat­ting og mat, sier han.

Til Kråkberget i mai

Kur­se­ne Joa­chim­sen skal ar­ran­ge­re på And­øya har fo­kus på land­skaps- og na­tur­foto.

– Du vil lære mer i et av de vak­res­te og mest spek­ta­ku­læ­re na­tur­om­rå­der lan­det vårt har å by på. Gjen­nom tre da­ger be­sø­ker vi stren­der, fjell, sva­berg, klip­per og myr­om­rå­der og du får prø­ve deg på uli­ke tek­nik­ker in­nen land­skaps­foto. Ly­set, vin­den og ha­vet ska­per skift­nin­ger som bare ven­ter på å bli fo­to­gra­fert, skri­ver Joa­chim­sen i pre­sen­ta­sjo­nen av kur­se­ne. Han ute­luk­ker ikke at det kan bli år­li­ge fo­to­kurs på And­øya.

– Det som er sik­kert er at det blir noe år­lig i Ves­ter­ålen, og det er det nes­ten opp­lagt at det blir noe på And­øya også, sier han. Al­le­re­de i mai er han til­ba­ke i Ves­ter­ålen, da med et inn­fø­rings­kurs på Kråk­ber­get i Bø.