Fyret har vist sjøfarende vei i godt over hundre år. Dette eksklusive bildet av fyret auksjonerer nå Fredrik Sakariassen ut – til inntekt for redningsselskapet og redningsskøyta på Andenes. Foto: Fredrik Sakariassen

Fredrik Sakariassen sier at vi nå er inne i ei tid hvor giverglede og omtanke for andre er viktig.

– Jeg synes Redningsselskapet og Redningsskøyta gjør en veldig viktig jobb for å ivareta sikkerheten til de sjøfarende. Her i Andøy er jobben de gjør ekstra synlig og viktig, ettersom vi er en stor fiskerikommune.

Derfor vil han nå slå et slag for redningssaken og vil i den forbindelse auksjonere bort et av bildene sine til inntekt for Redningsselskapet.

- Viktig for sikkerheten

Sakariassen kaller seg selv hobbyfotograf og tar mange bilder i løpet av et år. Fotografiet han auksjonener bort er et av de mest fotograferte byggene på Andenes - fyrårnet.

– Dette er et landemerke. Et kjent og kjært bygg – som i likhet med redningsskøyta er viktig for sikkerheten til havs, sier Sakariassen og fortsetter.

– Det er litt av symbolikken bak motivet jeg har valgt, samtidig som jeg tror dette er et bilde de fleste synes er et fint Andøymotiv.

Fotografiet er printet på en 60 ganger 40 centimeter stor aliminiumsplate.

Auksjon på Facebook

Auksjonen vil foregå på Facebook, og starter denne tirsdagen. Budrunden går til klokka 18.00 søndag 20. desember. Inntektene i sin helhet går til redningssaken.

- Jeg dekker produksjonskostnadene av egen lomme, og håper både bedrifter og privatpersoner vil være med på å støtte en god, lokal sak, sier Sakariassen.