To dager før Oslo Gospel Choir inntar scenen i Norlandiahallen på Andenes er det klart at julekonserten har satt en rekord.

1020 stoler

– Det blir tidenes største sitt-nedkonsert i Andøys historie. Vi har allerede solgt over 600 billetter, forteller en smilende Tom Stenvoll i Norlandiahallen og AIL. Han og resten av dugnadsgjengen i Andenes Idrettslag har vært rundt hele nordspissen av Andøya for å skaffe stoler til konserten.

– Med de siste vi hentet i grendehuset på Skarstein, så har vi nå 1020 stoler i hallen, så alle skal få sitte godt, lover han. Stenvoll oppfordrer folk til å hoppe ned av gjerdet hvis de ennå lurer på om de skal på konserten torsdag kveld.

– De billettene vi har lagt ut for salg nå er de siste, så her gjelder det å være tidlig ute hvis du ikke skal gå glipp av tidenes julekonsert i Andøy, sier han.

Barnekor fra Åse

Før kveldens hovedattraksjon inntar scenen, skal publikum sjarmeres av barnekoret fra Åse montessoriskole.

– De er SÅ klare, både barna og lærerne. De skal synge tre sanger før konserten, og de vil få proft opplegg med lyd fra Lydteamet, så det blir sikkert en stor opplevelse, både for barn og foreldre, tror Stenvoll.

Bruk refleks

Med kanskje opp mot 1000 publikummere i salen, så ber Stenvoll folk om å vise hensyn på tur til og fra konserten.

– Vi har engasjert den beste parkeringsansvarlige ett arrangement i Andøy kan ha, lensmann Yngve Isaksen Wiik. Han vil ha ansvaret for at å anvise hvor folk skal parkere i området rundt hallen, sier han. Egne plasser vil bli avsatt til bevegelseshemmede nært inngangen.

– Vi oppfordrer folk som bor i nærheten av hallen til å bruke føttene, og at folk kjører sammen til konserten. Felle for alle, enten du skal gå til konserten eller bevege deg mellom bilene på parkeringsplassen, er at vi oppfordrer folk til å bruke refleks, sier Stenvoll, som gleder seg stort til torsdagens konsert.

– Dette blir tidenes konsert i Andøy og vi garanterer julestemning, sier han.