En flokk spekkhoggere svømte tett inntil land ved havna på Fiskenes, og gjorde at mange fra land kunne følge våghalsenes opplevelser i vannet fra ganske nært hold.

Reiselivssjef Camilla Ilmoni sier mange av turistene som besøker Andøy i disse dager har kommet hit for nettopp det å svømme med kval.

– Andøy er ett av få steder i hele verden hvor turistene får sjansen til å snorkle med kval. Akkurat nå er det blant annet flere turister fra ulike kanter av USA som har reist langt for å oppleve dette.

Tett på

– Onsdag fikk de komme tett på spekkhoggerne, og de ga med høylytte jubelrop, oiing og gestikulering tydelig uttrykk for at dette var opplevelser de var veldig oppstemt over. Fine opplevelser, og fornøyde turister er for øvrig den beste Andøyreklamen som finnes. Det er bra for turistene, og det er bra for reiselivsbedriftene og alle næringsdrivende i Andøy sier hun.

Tre aktører var på stedet da spekkhoggerne viste seg fram ved Fiskenes – SeaSafari Andenes, Lofoten Opplevelser og Dance With Whales.