Joachimsen har koblet kameraet sammen med en iPad og kan vise kursdeltakeren søkerbildet. Slik kan han enkelt vise hvordan endringer i innstillinger og utsnitt endrer bildet. (Foto: Tony Gulla Sivertsen)

Joachimsen har koblet kameraet sammen med en iPad og kan vise kursdeltakeren søkerbildet. Slik kan han enkelt vise hvordan endringer i innstillinger og utsnitt endrer bildet. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Omtrent halvparten av deltakerne samlet før første fotoøkt på Bleikstranda fredag ettermiddag sammen med kursholder fotograf Bjørn Joachimsen (nummer tre fra høyre). (Foto: Tony Gulla Sivertsen)

Omtrent halvparten av deltakerne samlet før første fotoøkt på Bleikstranda fredag ettermiddag sammen med kursholder fotograf Bjørn Joachimsen (nummer tre fra høyre). Foto: Tony Gulla Sivertsen

Demonstrasjon og opplæring på Bleikstranda fredag ettermiddag. (Foto: Tony Gulla Sivertsen)

Demonstrasjon og opplæring på Bleikstranda fredag ettermiddag. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Høyden på kameraet har mye å si for hvordan bildet blir. – Bøy deg ned å se, for det å ta bilder handler om å se, sa Joachimsen til kursdeltakerne. (Foto: Tony Gulla Sivertsen)

Høyden på kameraet har mye å si for hvordan bildet blir. – Bøy deg ned å se, for det å ta bilder handler om å se, sa Joachimsen til kursdeltakerne. Foto: Tony Gulla Sivertsen

1 / 4

Kom fra hele landet på fotokurs

Andøya leverte fotomotivene

Forrige helg holdt Tromsø-fotografen Bjørn Joachimsen fotokurs i Andøy, og både han og deltakerne er superfornøyd.

– Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger fra deltakerne, både på læringsutbytte og ikke minst at de likte Andøya, sier Joachimsen.

Les også: – Opplevelser i verdensklasse i Andøy

Personlig favoritt

Fra fredag til søndag hadde 25 fotokursdeltakere base i Badet på Bleik.

– Vi har fotografert på en del forskjellige steder langs Bleikstranda, i Børra og på Stave og bortover mot Høyvikaskaret. Vi fikk typisk Andøyvær, med alt fra snøbyger til sol, så jeg er veldig godt fornøyd med forholdene, sier Joachimsen.

Les også: – Håper alle servicebedriftene ser at de er en del av reiselivs-Andøy

– Takknemlig landskap

Hovedtema for kurset var «Kystlandskap», og det er ikke uten grunn at han har lagt kurset til Andøya.

– Yttersia av Andøya er et veldig takknemlig landskap å jobbe i, og personlig et av mine favorittområder å fotografere. Jeg har bare siden påsken i fjor kjørt fire turer fra Tromsø for å fotografere her, sier han.

Les også: – Det er så herlig og artig!

Nytt kurs i mars

Allerede i mars er han tilbake på Andøya for å holde et nytt fotokurs.

– Jeg har faktisk aldri opplevd slik respons som på Andøya-kurset, siden jeg begynte å holde fotokurs i 2007. Jeg har faktisk allerede 16–17 påmeldt til mars-kurset, sier Joachimsen, som totalt i 2015 hadde 600 deltakere på kursene sine.

Les også: Stuntet med nordnorsk reiseliv på Karl Johan

Nordlys-bonus

Kurset er bygd opp med tre hoveddeler.

– Det er klasseromsundervisning, så demonstrer jeg fototeknikk og komposisjon ute i felt, før vi ser på redigering og gir bildekritikk, forklarer han. Helgas kurs hadde deltakere både fra regionen og fra Harstad, Tromsø, Bodø og Oslo.

Deltakerne sørfra fikk en spesiell opplevelse fredag kveld.

– Da ble det nordlys og det ble en stor opplevelse for mange. Vi dro ned på Bleikstranda og tok et lynkurs i nordlysfotografering. Mange fikk opplevelsen av å ta sitt første nordlysbilde og det var ingen tvil om at det var stort, sier Joachimsen.

Les også:

Skal sammen lokke turister til Vesterålen

Snorklet med kval

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Andøy

Avgått leder i Andøy Høyre:

– Æ bli ikkje å drive valgkamp for Høyre

Avgått leder i Andøy Høyre, Yngve Laukslett, er klar på at han ikke kommer til å drive valgkamp for Høyre foran høstens stortingsvalg.

Årsmøte i Andøy Høyre:

Ingen vil være Høyre-leder i Andøy

– Vi har ikke klart å finne noen ny leder, medga Jonni Helge Solsvik i valgkomiteen under Andøy Høyres årsmøte fredag kveld.

Lospliktforskrift truer bedrifter på Andenes

– Dersom dette ikke blir endret, kan det føre til nedleggelser av virksomhet i havna på Andenes, sier havnesjef Håkon Strand.

Vant drømmedag på Ullevål

Hun ble nominert av klubben sin, Andenes Idrettslag - der Tom Stenvoll overbrakte gladnyheten onsdag.

80 ivrige på omstilingsmøte:

Trener på optimisme

Onsdag fyltes Romskipet med optimistiske næringslivsfolk for å fylle Andøy kommunes strategiske satsingsområder med innhold.