Hun ble fascinert av foto allerede på ungdomsskolen, og siden den gang har kameraet vært en trofast følgesvenn for Elvaker.

– På grunn av sykdom, så har jeg i mange og tatt bilder fra bilvinduet, men nå har jeg fått meg et kjøretøy som gjør at jeg kommer meg mer ut, sier hun. Resultatet er flotte nordnorske bilder, og nå skal de stilles ut sørpå.

Utstilling i Høvik

– Ja, 19. til 28. april skal jeg stille ut 26 av bildene mine i Galleri H11 på Høvik i Bærum. Egentlig hadde jeg tenkt at dette skulle foregå i stillhet, men de som driver galleriet mente at jeg burde gå ut i media og fortelle om utstillingen, sier Elvaker. For henne er det viktigste bildene og at de er i fokus.

– Jeg synes det er artig å stille ut bildene og at andre får se de, men jeg liker ikke at jeg selv skal være i fokus. Derfor hadde jeg egentlig ikke tenkt å si det til noen, sier hun med et lite smil.

– Hvordan kom du i kontakt med et galleri på Høvik?

– Jeg har ei venninne sørpå som maler og som har hatt flere utstillinger. Jeg sa til henne at det var en drøm å ha en utstilling en gang i livet. Hun nevnte det for dem som driver galleriet og de var interessert, sier Elvaker. Hun sendte noen bilder sørover og fikk tilbakemelding om at de likte bildene og gjerne ville at hun skulle komme å holde en utstilling.

Framsnakke Andøy og Vesterålen

Utstillingen har fått navnet «Arktisk lys».

– Utstillingen består av bilder tatt i løpet av mørketida og viser det spesielle lyset vi har her. Når jeg først skulle ha utstilling så måtte det bli bilder som viser hvordan vi har det i nord og som framsnakker Andøya og Vesterålen. Alle bildene har jeg tatt i Andøy, og kanskje får noen av dem som ser utstillingen også lyst til å reise hit. Det hadde i tilfelle vært en artig bieffekt av utstillingen, sier Elvaker. Etter at hun for et par dager siden fortalte om utstillingen på sin Facebook-profil, så strømmet det på med lykkønskninger.

– Jeg har også fått tilbakemelding om at mange sørpå vil komme og se utstillingen, og det er artig, sier hun, og håper mange andre også tar turen innom galleriet når utstillingen åpner.