– Det er mange fra ulike miljø i norsk friidrett som oppfordrer meg til å søke på stillinga, sier Nyheim til NRK.

Han sier at avgjørelsen hadde vært lettere om han hadde vært litt yngre.

– Jeg har ikke aktivt gått ut og markedsført meg som kandidat, men hadde jeg vært helt uinteressert ville jeg ha stoppet prosessen, sier han.

Hekkeløper Isabell Pedersen mener helt klart at Nyheim vil være en god kandidat.

– Han har gjort ein fantastisk jobb for friidrettsforbundet før, og er ein utrolig dyktig person. Han er dyktig på kommunikasjon, og ein klar ledertype. Han passer perfekt i rollen som sportssjef, sier Pedersen til NRK.

Startet på Andenes

Andværingen har en lang karriere innenfor friidretten, både som aktiv og trener.

– Jeg startet med friidrett på Andenes i 1972. Hovedøvelsen var 110 meter hekk og jeg har flere nordnorske mesterskap i hekk og mangekamp, sier Nyheim til Andøyposten.

Skadeproblemer gjorde at han ga seg som aktiv tidlig i 20-årene. Men engasjementet for friidretten tok han med seg videre.

Juniorlandslaget

– Jeg har vært trener fra 1983, og var juniorlandslagssjef i Norges friidrettsforbund fra 1995 til 2000, sier Nyheim.

Han har vært sprint hekk-trener i BUL Oslo, vært hovedtrener for Strømmen friidrett og er nå hovedtrener og sportslig leder i BUL Oslo. Det har han vært siden 2011.

Han har også sittet i styret i Friidrettens trenerforening i 25 år, og har har vært aktiv med å utdanne nye friidrettstrenere.

– Mange hensyn

Nyheim sier til Andøyposten at det er mange hensyn som må avklares dersom han skal være aktuell for jobben.

– Det gjelder forhold knyttet til jobben jeg har i dag i Akershus fylkeskommune, og så er jeg trener i Idrettslaget BUL i Oslo og har et fantastisk sprintlag som gjør fremskritt. En stilling som sportssjef gjør at jeg må slutte som trener, sier Nyheim.

Prestisjejobb

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener at stillingen som sportssjef i friidrettsforbundet er en stor mulighet.

– Det er en prestisjejobb og en utrolig spennende sportslig stilling, sier Rodal til NRK.

Nyheim sier at han føler seg trygg på å meste stillingen.

– Jeg har blitt kontaktet av forbundet. I dialogen har jeg sagt hva jeg forventer av stillingen og hva slags kvaliteter jeg synes den nye sportssjefen må ha for å utvikle norsk friidrett, sier Nyheim til NRK.