I løpet av de seneste dagene har det vært både innbrudd og tyveri på Andenes. Politiet etterforsker også to voldsepisodet. En mann er nå pågrepet mistenkt for innbruddet og tyveriet.

Innbruddet skjedde hos Andenes veterinærkontor i Storgata på Andenes. Her boret tyvene seg gjennom vinduskarmen og fikk på den måten åpnet vinduet.

Denne innbruddsmetoden er mye brukt av omreisende bander, men lensmann Børje Edvardsen tror ikke det er tilfellet i denne saken.

– Vi har grunn til å tro at det er folk fra Vesterålen som står bak innbruddet. De omreisende bandene er på jakt etter verdisaker. Her er det tatt noe gammel dyremedisin, som kan være farlig for mennesker, sier Edvardsen.

Han sier at de har sikret spor som man nå etterforsker.

Legekontoret

Etter innbruddet, ble det stjålet en alarm fra legekontoret på Andenes.

– De to hendelsene ligger nært i tid, så de kan ha sammenheng. Vi kan ikke finne spor etter innbrudd ved legekontoret, så det er mulig at det har vært noen åpne dører. Det ble tatt en alarm, som ser ut som en sambandsradio og noen batterier til denne, sier Edvardsen.

Pågrepet

Lensmann Børje Edvardsen opplyser fredag ettermiddag at en person er pågrepet i Lødingen og mistenkt for innbruddet og tyveriet fra legekontoret.

Voldsepisoder

Politiet etterforsker også en grov voldsepisode i et belastet miljø.

– En mann i 30-åra er påført store skader i voldsepisoden. Her er det flere mistenkte i saken. De impliserte er alle tidligere kjente av politiet, sier Edvardsen – som opplyser at politiet fredag gjennomførte en åstedsundersøkelse i forbindelse med voldsepisoden.

Politiet etterforsker også en voldsepisode på Andenes i forrige uke der en person skal ha blitt slått ned på gata.

– Vi har mottatt anmeldelse i saken. Vi har avhørt et vitne, men ikke den mistenkte, sier Edvardsen.

Fornærmede måtte til lege for å sy noen sting etter episoden.

– Venter på svar

Tidligere i vinter ble det knust en rute ved legekontoret på Andenes. Politiet etterforsker fortsatt saken.

– Vi har ikke fått noen tips i saken og venter på svar på noen analyser i forhold til fingeravtrykk og DNA, sier Edvardsen.