Dagens Næringliv (DN) kom onsdag kveld med nyheten om at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide vil foreslå å legge ned Andøya flystasjon i forbindelse med langtidsplanen for Forsvaret og at regjeringen har gitt sin tilslutning til dette.

Søreide vil ifølge DN kutte en rekke baser og forsvarsanlegg og fjerne 1.500 stillinger i Forsvaret.

– Dette er helt ukjent for meg. Jeg vil nå gjøre alt jeg kan for å sjekke dette opp. Men hvis det er en realitet vil jeg være skuffet over egen regjering, sier Solsvik til Andøyposten og VOL sent onsdag kveld.

Store konsekvenser

Han kan ikke forstå at Eriksen Søreide foreslår å legge ned Andøya for å bygge opp en helt ny overvåkingsbase på Evenes med de nye Poseidon P8-flyene.

– Det betyr at man må reinvstere alt på Evenes. Det vil forundre meg dersom regjeringen fremmer et forslag som både bil være dårlig forsvarspolitikk og dårlig økonomi for Forsvaret, sier Solsvik.

Han erkjenner at konsekvensene for Andøy kommer til å bli store.

– Dette er en helt spesiell situasjon for Andøy-samfunnet, sier Solsvik.

Tar saken til landsmøtet

Det er som kjent Høyre og Fremskrittspartiet som sitter i regjering. Fremskrittspartiets landsmøte avholdes 1. til 3. mai i år. Kolbjørn Blix Dahle er leder i Andøy Frp og vil ta opp saken i landsmøtet. Han har sendt følgende melding til ledelsen i Nordland Frp.

– Jeg ønskes prioritert på lørdagens talerliste. Jeg har skrevet et innlegg som jeg rett og slett MÅ få sagt. Et innlegg på fredag om eldrepolitikk i en tid da det er Andøyas fremtid det handler om, blir ganske meningsløst. Dette er mitt første, og sikkert på lenge mitt eneste landsmøte, og håper derfor at jeg slipper til i det som må betegnes som en skjebnetime for det samfunnet jeg er valgt til å representere, skriver Dahle på Facebook-siden til Andøy Frp.