I et brev til Andøy Havn KF ber fiskarlaget om at det sørges for at brukerne av havna på Dverberg får tilgang på ferskvann hele året.

– Det er spesielt viktig i denne havna, hvor det eller ikke er noen fiskekjøpere som kan tilby ferskvann, skriver fiskarlaget. De ber også om at kaikranen byttes ut med en som har bedre løftekapasitet.

– Slik det er i dag så løfter dagens kran 300–400 kilo, og det er altfor lite i forhold til å heise opp konteinere med fisk, skriver fiskarlaget i brevet.

Utreder vann

I et svar til fiskarlaget skriver havnesjef Håkon Strand at de har foretatt undersøkelser om hvor og hvordan en ferskvannslinje til havna på Dverberg kan legges.

– Dersom vurdert trase kan brukes, så er det snakk om å legge såkalt Elvestadrør fra tilkoblingspunktet ved butikken og ned til brygga. Det blir bedt om anbud på slik vannlinje etter at oppmåling er foretatt, skriver Strand.

Kran fra Andenes

Havnesjefen opplyser at de har vurdert flere alternativer når det gjelder ny kran i Dverberg havn.

– Vi er kommet til at utskifting av denne best lar seg gjøre ved å overføre en 1200-kilo-kran fra Andenes i forbindelse med at det er behov for utskifting av denne med en større. Kranen som kan tenkes overført til Dverberg er overhalt, klasset og i topp stand og vil ha over dobbel løftekapasitet av nåværende kran, skriver Strand.

Andøyposten forsøkte fredag å få kontakt med Strand for å høre hvilket tidsperspektiv de ser for seg før vanntilførsel og mer krankapasitet, men han svarte ikke på telefon.