Næringssjef Bjørnar Sellevold går av med pensjon til sommeren, og har mye opprydding og ferieavvkling før den tid, slik at Andøy kommune for tiden ikke har noen til å saksbehandle søknader om stønadslån på fisk og næring, eller støtte fra næringsfondet.

Samtidig har kommunestyret besluttet å spare 350.000 kroner i 2016, ved ikke å ansette ny næringssjef i andre halvår heller.

Les også: Dette er på sakslista

Søknader på vent

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen uttalte i formannskapet at dette resulterer i at det nå er seks søknader som venter på politisk behandling. Hun har ingen ressurser å frigjøre blant dagens bemanning i Andøy kommune til å ta seg av dette, eller andre av næringssjefens oppgaver.

Rådmannen ser behovet for en 100 prosents stillingsressurs som næringssjef. Hun vil komme tilbake til dette i forbindelse med budsjett og økonomplan for 2017, men ser også behovet for en midlertidig ansettelse i 2016, noe hun vil komme tilbake til i forbindelse med budsjettregulering for 2016 i neste formannskapsmøte.

Viktig fokus

Ordføer Jonni Solsvik påpekte at det var viktig med fokus på næringsarbeidet.

– Både med tanke på de innspill vi har gitt til fremtida angående mljiøbase i Lofoten og Veserålen som vi har fått positiv tilbakemelding på, kombinert med det som skal skje i havna. I går gikk det en innstiliing til fylkestinget som inneholder bevilgning til nærinsfond for 2016, og der er Andøy kommune avsett med et par millioner kroner. Dette er viktig, og jeg håper formannskapet kan samtykke at vi trenger en akutt løsning for å få dette på plass, sier han.

Andøylistas John Helmersen anså dette som et klokt innspill.

– Vår samarbeidskonstellasjon hadde et alternativ under budsjettbehandlingen der vi ønsket å videreføre næringssjefstillingen, så vi er nå enige i det vi var enige om i desember, sa han.