Videoen til tittellåta «Molo» fra Ola Bremnes sitt siste album har tatt helt av på nettet.

Over 145.000 personer har i skrivende stund sett musikkvideoen på Bremnes sin Facebook-side.

Videoen ble lagt ut for bare et drøyt døgn siden.

– Jeg har ikke opplevd maken. Det er omtrent like mange folk som det er innbyggere i de fire største byene i Nord-Norge. Det er veldig sterke tall på kort tid for en nordnorsk artist som synger på norsk, sier Svein Spjelkavik i reklamebyrået God strek til VOL.

130 statister

Spjelkavik var ansvarlig for å samle 130 statister til opptakene på Bleik.

– Da videoen ble lagt ut på Ola sin Facebook-side, hadde siden hans under 4.000 følgere. Litt av grunnen til denne utrolige starten for videoen er nok at Ola har langt flere tilhengere enn dem som følger ham på Facebook. Det illustreres av at over 3.000 har delt videoen hans, sier Spjelkavik, som synes hele greia er nokså spektakulært.

– Ola gir ut musikk i det små på Bremnes i Kvæfjord. Han har ikke noe stort, internasjonalt plateselskap i ryggen. Sånn sett er dette det festligste som kan skje: At en artist på 61 år gir ut sin første ordentlig musikkvideo, også blir den så populær, sier Spjelkavik entusiastisk.

Les mer: 130 stilte seg opp som molo for Ola Bremnes

Blir rørt av ansiktene

Og mannen bak låta er overveldet.

– Jeg har jo ikke noe greie på Facebook og sånt, men jeg skjønner jo at dette er høye tall og er både glad og overveldet. Jeg ville egentlig vært glad om 200 hadde trykt liker på filmen. Nå er det snakk om tall som er umulig å forholde seg til, sier Ola Bremnes.

– Følger du med på tallene?

– Det er jo litt spennende å følge med, men det er litt til og fra. På en så fin dag som denne er jeg ikke inne og sjekker Facebook hele tiden. Jeg har sittet ute og spist og kost meg også, ler Bremnes.

Han sier han har fått utelukkende fine tilbakemeldinger.

– Ikke bare er de begeistret for videoen, men de synes også sangen er fin, og det setter jeg veldig pris på. Flere har ringt meg for å fortelle at de satte så pris på musikkvideoen, og de sørpå sier at de får en sånn lengsel til Nord-Norge.

«Kystverkets nasjonalsang»

Også på Facebook-siden hans strømmer kommentarene på:

«Fantastisk! Flott sang og musikkvideo. Må bare elske Nord-Norge når du ser de flotte bildene», skriver Astri.

«Å, æ e så gla i Nord-Norge, takknemlig for å ha vokst opp der. Nært naturen! Og der folk e som dæm e», mener Guri.

«Kjempebra, jeg vil kalle den 'Kystverkets nasjonalsang', om jeg får lov», skriver Svein Henning.

«Vakker musikk, fantastisk filming. Nyt den. Takk Ola Bremnes for at du deler den med oss», skriver Anne Tove.

Blir rørt av ansiktene

Og Bremnes blir fortsatt beveget selv av å se scenene fra Bleiksstranda.

– Ja, jeg blir rørt hver gang jeg ser denne filmen. Særlig når ansiktene kommer. Det er så mye flotte ansikter, som er spennende å se på. Jeg får klump i halsen hver gang jeg ser det.

Hele 130 andværinger stilte opp i en time på Bleikstranda på en kald februardag da videoen skulle spilles inn, noe Bremnes setter stor pris på.

– Det utgjør en samlet dugnadsinnsats på drøyt 16 8-timersdager. Er det rart jeg blir glad i de folkene og det stedet?

Les også: Ola ønsket sola velkommen tilbake

– Bleik er favorittstedet

Bremnes roser også Trond Lillealtern som sto for manus og regi på videoen.

– Det er jo ikke sånn at landskapet på Bleik trenger å bli løftet fram, men det synes jeg Trond har klart. Jeg synes det er blitt en hyllest til hva vi kan være for hverandre. Det er langt bedre å bygge moler for å gi folk ly enn å bygge murer for å stenge mennesker ute, sier Bremnes.

Både VOL og Norge Rundt på NRK lagde innslag fra innspillingen på Bleik, som Bremnes sier han ikke var i tvil om var riktig lokasjon for videoen.

– Bleik er et mitt favorittsted. Både naturen og folket her er enestående, sa han til NRK fredag.

– Treffer noe hos folk

Svein Spjelkavik tror Ola Bremnes har noe i seg som beveger folk.

– Mange har fortsatt «Folk i husan» (som Ola skrev melodi til og faren Ole skrev teksten til, jour.anm.) sterkt i minne. «Mi pia. Din gutt.» er den låta som har ligget flest uker sammenhengende på Norsktoppen. Og «Har du fyr» har blitt en moderne, norsk salme som finnes i utallige coverversjoner. Ola treffer noe hos folk.

Spjelkavik tror det også gir ham høye visningstall for musikkvideoen til «Molo».

– Jeg tror at Ola over tid har bygd en tilhengerskare i hele Norge som er blitt glad i både ham som person og musikken han lager. I tillegg er Bleik spektakulært. Det er en grunn til at Volvo og andre kaster blikket sitt på Bleik, sier Spjelkavik entusiastisk.

Slo Violet Road

Spjelkavik minner om at også Violet Road slapp en musikkvideo sist fredag.

– Carl Christian Lein Størmer har sammen med bandets hoff-fotograf Daniel Mikkelsen laget enhelt fantastisk video basert på gruppas turnéstopp på den vakre Byscenen i Trondheim.

Før midnatt stoppet videoen til «Bicycle» på 26.000 avspillinger.

– Det er veldig bra, men altså 24.000 avspillinger færre enn Ola og hans «Molo». Det blir ikke mindre oppsiktsvekkende ved at Violet Road har over 40.000 følger på sin Facebook-side, mens Ola har drøyt 4.000, sier Spjelkavik, som sier at han er sikker på at Violet Road jubler over Ola Bremnes sin pangdebut på nettet.

Den største nordnorske videosuksessen på morsmålet er Sirkus Eliassen. Bodø-brødrene sin megahit «Æ vil bare dans» er sett av 1,1 millioner mennesker på fire år på YouTube.

Les også: Strålende adventskonsert av Bremnes og Bø Gospel Kor

Flere prosjekt på gang

Selv om musikkvideoen er ny, kom albumet «Molo» ut i fjor høst. Bremnes sine planer fremover er blant annet å spille inn en plate med musikk han har laget til Petter Dass-tekster.

– Også har jeg laget sanger til et nytt album. Jeg går sannsynligvis i studio i begynnelsen av neste år, sier Bremnes.

Han sier «Molo» hadde et klart maritimt tema. Neste album får et nytt tema, uten at han vil avsløre hva.

– Det er blitt vanlig i dag å gi ut enkeltspor, og albumtankegang glir litt ut. Men jeg er av den gamle skolen og tenker alltid på å ha et gjennomgående tema når jeg lager plater, at de 12-13 sporene skal henge sammen.

Tar et glass

– Men blir det flere musikkvideoer etter suksessen med «Molo»?

– Hehe, det kan godt hende. Men jeg har ingen konkrete planer om det nå. Det som betyr mest, er at man er fornøyd med resultatet. Også er det en ekstra bonus at andre setter pris på det. Og med denne videoen ble det jo en kjempebonus.

Da vi startet samtalen, hadde 125.000 sett musikkvideoen. Mot slutten av samtalen sjekker vi igjen. 140.000 visninger.

– Det blir nok noe godt i glasset i kveld, humrer Ola Bremnes.