Andenes legekontor er med ujevne mellomrom utsatt for innbrudd. Nå kan to av de gå mot oppklaring.

– Under en ransaking denne uken fant vi en legekoffert som vi mener er savnet etter et innbrudd ved legesenteret for en tid siden. Det ble også funnet en nøkler merket «skole», som ser ut til å stamme fra et skolebygg, sier politioverbetjent Børje Edvardsen.

Innbrudd på legekontor og veterinær

For drøyt 14 dager siden var både Andenes legekontor og Andenes veterinærkontor utsatt for innbrudd. I forrige uke ble en mann fra en annen kommune i Vesterålen pågrepet i forbindelse med en annen sak.

– Da ble det funnet gjenstander fra en veterinærklinikk, og siden det ikke er meldt om andre innbrudd i slike virksomheter, så stammer det trolig fra innbruddet på Andenes, sier Edvardsen. Han opplyser at det blant annet ble funnet dyremedisin.

Farlig medisin

– Jeg har vært i kontakt med veterinæren på Andenes og de opplyser at dette er medisiner som er farlige for mennesker, sier Edvardsen. Han opplyser at det også ble funnet en gjenstand som stammer fra Andenes legekontor under ransakelsen, og at de derfor ser på de setter de to innbruddene i sammenheng med hverandre.